21. oktober 2019
Niels Rasmussen er et kendt ansigt i Osted, hvor han blandt andet er initiativtager til det lokale kulturhus, ligesom den 71-årige pensionist også har været med til at sikre finanseringen bag en nyanlagt legeplads i hjembyen. Foto: Holger Vincents.
Niels Rasmussen er et kendt ansigt i Osted, hvor han blandt andet er initiativtager til det lokale kulturhus, ligesom den 71-årige pensionist også har været med til at sikre finanseringen bag en nyanlagt legeplads i hjembyen. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kultur-kaptajn med i Stafet for Livet Borrevejle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kultur-kaptajn med i Stafet for Livet Borrevejle
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 22. maj 2019 kl. 16:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Osted: Når Stafet for Livet Borrevejle løber af stablen til august, bliver det med en af markant Osted-profil profil blandt frontfigurerne.

71-årige Niels Rasmussen, der blandt andet er kendt som initiativtager og formand for Osted Kulturhus, er således en af de foreløbigt 10 holdkaptajner til 2019-udgaven af den velgørende motionsevent til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

"Jeg var også med sidste år som almindelig deltager, og da holdets kaptajn havde brug for en afløser, meldte jeg mig til at tage over", forklarer Niels Rasmussen om baggrunden for sin beslutning.

Kulturpedalerne
I dag står den pensionerede it-specialist i spidsen for 'Kulturpedalerne i Osted', der foreløbigt tæller 13 deltagere. Et hold, der udspringer af en gruppe motionister, som på 10. år mødes hver mandag og cykler Lejre Kommune tyndt i jagten på kulturoplevelser.

Når vi skriver lørdag den 24. august 2019 må cyklerne imidlertid vige pladsen til fordel for hyggeligt samvær i den gode sags tjeneste.

"Nogle tror, at Stafet for Livet handler om at løbe. Men i virkeligheden handler det sådan set bare om, at man møder op og går en tur i det tempo, man har lyst til. Det vigtige er, at man melder sig som deltager og støtter med 100 kroner", fastslår Niels Rasmussen, der glæder sig til, når det igen bliver tid til at indtage sportspladsen i Borrevejle.

"Stafet for Livet går til et sindssygt godt formål, samtidig med at det er en fantastisk hyggelig dag med optrædener, sang og musik. Og så tænder vi lys om aftenen og mindes dem, vi har mistet", fortsætter han.

Skaffer sponsorkroner
I sin egenskab af holdkaptajn er Niels Rasmussen i fuld gang med at hverve sponsorer til holdet. Foreløbig er Osted-frisørsalonen Sanne M Kollektion tilknyttet, og målsætningen er at få flere med i fællesskabet, da stafettens sponsorer er helt afgørende for, hvor mange penge der i sidste ende tilfalder Kræftens Bekæmpelse.

"Som sponsor kan man støtte med lige præcis det beløb, man har lyst til. Det er meget fleksibelt, og derfor håber jeg også, at vi får flere med ombord", forklarer Niels Rasmussen.

Trods arbejdet med at tiltrække potentielle velgørere til stafetten afviser holdkaptajnen, at tjansen i front for 'Kulturpedalerne i Osted' er meget tidskrævende. Niels Rasmussen har sågar fundet plads i kalenderen til at udfærdige en vejledning (se faktaboks), for andre, der ønsker at stå i spidsen for et hold til årets stafet.

"Idéen er, at det skal være nemmere for potentielle holdkaptajner at melde sig til og oprette hold", forklarer han.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk