18. april 2021
- Netop i en coronatid, bør man fra politisk side gøre noget ekstra for at sikre, at borgerne inddrages mest muligt, mener Jonas Thyregod. Arkivfoto: Holger Vincents.
- Netop i en coronatid, bør man fra politisk side gøre noget ekstra for at sikre, at borgerne inddrages mest muligt, mener Jonas Thyregod. Arkivfoto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritiske borgere: Ikke det, Hvalsø havde brug for

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritiske borgere: Ikke det, Hvalsø havde brug for
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 05. marts 2021 kl. 11:48
Af Holger Vincents

Hvalsø: - Ikke det, Hvalsø havde brug for.

Sådan lyder reaktionen fra Jonas Thyregod, der er medlem af borgergruppen Bedre Hvalsø, efter Lejres politikere har vedtaget lokalplanen for Søtorvets 2. etape.

Den nu godkendte lokalplan LK 79B betyder, at udvikleren af Søtorvet, Søarkaden Hvalsø ApS, nu får lov til at bygge et nyt supermarked på Faktas parkeringsplads, flere boliger, samtidig med at Søvej flyttes og snupper en bid af søområdet. Og det er dårligt nyt for Hvalsø, mener Thyregod og co.

- Vi havde en anden vision, hvor vi ønskede at trække byen i en mere mangfoldig, levende og grøn retning, siger Jonas Thyregod om det alternative forslag til lokalplanen, som Bedre Hvalsø førte pennen på og sendte til kommunen i forbindelse med den nu afsluttede høring.

Han tilføjer, at Bedre Hvalsø ikke har opgivet at bremse Søtorvets 2. etape og fortsat har "et par skud mere i bøssen", uden at repræsentanten fra Bedre Hvalsø dog ønsker at komme nærmere ind på, præcis hvad de frivillige har i støbeskeen.

For lidt inddragelse

Jonas Thyregod er samtidig stærkt forundret over, at et flertal blandt Lejres politikere afviste at indkalde til borgermøde inden vedtagelsen af lokalplanen med henvisning til coronapandemien. Han nævner, at det i kommuner som Egedal, Odsherred og Aarhus ikke har været et problem at tage debatten med borgerne virtuelt, som optakt til at større projekter er blevet klappet af på rådhusene.

- Vi er glade for at De Radikale, SF, Enhedslisten og De Konservative forstod, at der var kritik og konkrete forslag i indsigelserne, der burde debatteres på et borgermødet. Netop i en coronatid, bør man fra politisk side gøre noget ekstra for at sikre, at borgerne inddrages mest muligt, mener Jonas Thyregod.

Men er det ikke korrekt, når politikere som Line Holm Jacobsen siger, at I har været inddraget tidligere i processen via Bysamarbejdet?

- Vores oplevelse er, at borgerinddragelsen har handlet om andre projekter i Hvalsø. Om Kulturstrøget, om søområdet, om aktiviteter rundt omkring i byen, men ikke om Søtorvet, svarer han.

Konstruktivt udgangspunkt

Til trods for kritikken af såvel resultatet som selve processen omkring vedtagelsen af LK79B er Jonas Thyregod fortrøstningsfuld, når det kommer til den videre udvikling af bymidten.

De lige knap 100 høringssvar til Søtorvets nye lokalplan vidner om et stort lokalt engagement, som der bør bygges videre på, lyder det.

- Jeg håber på, at det her bliver startskuddet til en ny bevægelse, der kan arbejde på at Hvalsø får flere sociale mødesteder og bliver sendt i en grønnere, kønnere og bedre retning, som politikerne ikke kan ignorere, siger han.

Mediecentret har været i kontakt med Kim Kanstrup, direktør i Søarkaden Hvalsø ApS. Han ønsker på nuværende tidspunkt ikke at udtale sig om vedtagelse af LK 79B.

Tip os


mcred@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk