20. oktober 2021
Der skal bremstemmes til ældrerådsvalget den 16. november. Foto: Lars Ramlow.
Der skal bremstemmes til ældrerådsvalget den 16. november. Foto: Lars Ramlow.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kovending: Kun brev-stemmer til Ældrerådsvalget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kovending: Kun brev-stemmer til Ældrerådsvalget
Opdateret 18. oktober 2021 kl. 16:21
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. oktober 2021 kl. 15:54
Af Holger Vincents

I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at man skal være fyldt 65 år for at have valgret til Ældrerådsvalget. Det er ikke korret. Man skal være fyldt 60 år for at stemme.

Lejre Kommune: Trods tidligere udmeldinger om det modsatte gennemføres valget til Ældrerådet i Lejre Kommune alligevel ikke som fremmødevalg. Der skal derimod brevstemmes.

Det besluttede Kommunalbestyrelsen for nylig i kølvandet på en anbefaling fra medlemmerne af det nuværende Ældrerådet.

- Vi har otte opstillede kandidater til ældrerådsvalget og ville skulle ud at finde 60-100 valgtilforordnede for at kunne gennemføre valget som fremmødevalg. Det har vi vurderet er for stor en opgave, forklarer Kirsten Kornval, formand for Ældrerådet, der er sat i verden for at rådgive politikerne i ældrepolitiske spørgsmål. Hun understreger, at beslutningen ikke handler om økonomi.

Kovending
Valget til Ældrerådet løber af stablen samme dag som kommunal- og regionsrådsvalget 16. november 2021. Alle der er fyldt 60 år senest på valgdagen har mulighed for at afgive deres stemme.

Tilbage i maj måned i år besluttede Kommunalbestyrelsen - også dengang på anbefaling fra Ældrerådet - at valget skulle gennemføres som fremmødevalg.

En beslutning der altså nu er skrottet efter et møde i valgbestyrelsen den 20. september, hvor tre medlemmer af Ældrerådet har plads. Alligevel er Kirsten Kornval fortsat fortrøstningsfuld i forhold til, at tilstrækkeligt mange af kommunens seniorer vil gøre brug af deres demokratiske ret til november.

- Ved valget for fire år siden, der også blev gennemført som brevstemmevalg, lå vi på en valgdeltagelse på omkring 54 %. Den højeste valgdeltagelse på landsplan dengang var oppe omkring 64 %, så vi ligger lunt i svinget, siger hun.

På Lejre Kommunes hjemmeside finder man en guide til, hvordan man afgiver sin stemme pr. brev.

Tip os


mcred@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk