12. juli 2020
HKH Dronning Margrethe klippede snoren til Kongehallen.
gallery icon

Se billedserie

HKH Dronning Margrethe klippede snoren til Kongehallen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kongehal majestætisk indviet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kongehal majestætisk indviet
Opdateret 18. juni 2020 kl. 09:58
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 17. juni 2020 kl. 16:40
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nybyggede 61 meter lange vikingehal blev indviet onsdag 17. juni. Protektor for Sagnlandet Lejre HKH Dronning Margrethe ankom kl. 14 og modtog en buket blomster af 4-årige Elva, der var iklædt passende vikingetøj til lejligheden. Herefter gik dronningen mod det opstillede telt, hvor donorer og andre samarbejdspartnere til den mere end 70 millioner kroner dyre rekonstruktion af et bygningsværk fra 700-tallet sad samlet.

Næsten i mål

Inden protektoren fik ordet, indledte Sagnlandet Lejres bestyrelsesformand Kristian Kristiansen, som blandt takkede de rundhåndede donorer i realiseringen af den ikoniske kongehal.
- Den er løbet op i over 70 millioner kroner – og så mangler vi stadig vægtæpper og gobeliner, sagde han til stor latter fra forsamlingen.

Tøj til fortællingen

Senere var det Lejres borgmester Carsten Rasmussen, der fik ordet. Særligt udtrykte han stor stolthed over nu at have et decideret vartegn i kommunen. - I har givet fortællingen tøj på. Selv om Kongehallen er helt ny, er det næsten som om, den altid har været her, sagde han til de forsamlede.

Største hus fra oldtiden

Sagnlandet Lejre er tidligere blevet tildelt den såkaldte Amalienborgpris, men nu kunne HKH Dronning Margrethe rent faktisk overrække den til direktør Lars Holten.
- Det er mig en stor glæde at kunne overrække Amalienborgprisen og den tilhørende medalje. Med prisen vil bestyrelsen gerne påskønne genskabelsen og formidlingen af Danmarks største hus fra oldtiden, Kongehallen, sagde Dronning Margrethe blandt andet.

Ind i historien

Med prisen følger 300.000 kroner og en tung medalje, som dronningen overrakte direktøren.
- Mig bekendt er det første gang Sagnlandet nogensinde har modtaget en medalje, sagde Lars Holten, som kort efter kunne afslutte talerne, inden Kongehallen for alvor skulle indtages.
- Jeg er fuldstændig inhabil, men det er et aldeles pragtfuldt bygningsværk, sagde direktøren.
Herefter klippede HKH Dronnings Margrethe snoren til kongehallen, hvorefter hele følget indtog den genskabte vikingehal, hvor alle blev sat til højbords.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk