16. maj 2021
Et nyt skovrejsningsprojekt er under opsejling ved Tølløse. Foto: Colourbox.
Et nyt skovrejsningsprojekt er under opsejling ved Tølløse. Foto: Colourbox.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune inviterer til borgermøde om Tølløse Folkeskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune inviterer til borgermøde om Tølløse Folkeskov
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. juni 2020 kl. 19:00

Tølløse: Holbæk Kommune inviterer alle interesserede til udendørs orienteringsmøde om det kommende skovrejsningsprojekt, Tølløse Folkeskov mellem Tølløseskoven og byen. Deltagerne mødes mandag 15. juni kl. 19.30 på parkeringspladsen ved Tysingehave Plejecenter og går til skovrejsningsområdet derfra. Kommunen opfordrer til, at man husker praktisk fodtøj og tøj efter vejret.

I forhold til gældende regler tillades det, at der er op til 50 personer sammen. Hvis der kommer mere end 50 personer, så vil arrangementet blive delt i to, der vil foregå sideløbende.

På mødet vil formand for Udvalget for Klima og Miljø John Harpøth (DF) og naturmedarbejder Bente Meehan fortælle om baggrunden for folkeskoven og de praktiske rammer for den. På mødet kan der udveksles idéer og tanker, men der træffes ingen beslutninger.

Der vil være et opfølgningsmøde efter sommerferien til at følge op på processen.

Har man ikke mulighed for at deltage på dagen, men gerne vil give input eller følge processen, kan man skrive til fælles-skaber for Tølløse Anders Sejerøe (ands@holb.dk).

Den nye folkeskov er en del af et større projekt om nye skovarealer i Undløse, Svinninge og altså Tølløse.

Projektet er sat i værk på baggrund af en politisk beslutning truffet i Udvalget for Klima og Miljø på et møde tirsdag den 5. maj 2020. Idéen er, at de nye skovområder skal reducere CO2-udledningen og øger samtidig den bynære natur i kommunen.

- Skovene binder en stor mængde CO2, hvilket er rigtig godt for miljøet. Derudover bliver det nogle spændende områder med plads til mange naturoplevelser til gavn for alle borgere. Og så kan den bynære natur også have indflydelse på potentielle tilflyttere. Derfor er det meget positivt, at vi nu har truffet beslutningen, fortæller John Harpøth, formand for Udvalget for Klima og Miljø.

Skovene bliver rejst syd for Syvendeskovvej i Undløse, mellem Nordgårdsvej og Svinningevej i Svinninge samt mellem Tølløseskoven og byen i Tølløse. Områderne dækker over i alt cirka 28 hektar. Tilsammen vil de hvert år binde omkring 280 tons CO2, hvilket svarer til 28 borgeres årlige udledning. Dette gælder de første 100 år af skovenes levetid.

Tip os


mcred@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk