17. oktober 2021
Lejre Kommune erkender, at man ikke har ikke haft styr på, hvor mange batterier borgerne har indleveret til genanvendelse. Foto: Holger Vincents
Lejre Kommune erkender, at man ikke har ikke haft styr på, hvor mange batterier borgerne har indleveret til genanvendelse. Foto: Holger Vincents
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune beklager: Fejl i batterioptælling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune beklager: Fejl i batterioptælling
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 24. september 2021 kl. 10:14
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: I de seneste uger har Mediecentret kunnet fortælle, at Lejres borgere, ifølge en undersøgelse, er markant dårligere til at få indleveret deres brugte batterier til genanvendelse sammenlignet med nabokommunerne. Men så slemt står det ikke til. Snarere tværtimod, lyder beskeden nu fra Lejre Kommunes affaldsafdeling, der har kulegravet sine data i kølvandet på Mediecentrets artikler.

Konklusionen lyder, at der er sket beklagelig fejl i optællingen, oplyser kommunen, der har delt et dokument fra Argo med Mediecentret.

- Der ligger batterier fra borgere i Lejre Kommune på genbrugspladsen i Gadstrup i Roskilde Kommune. Og dén mængde er åbenbart ikke talt med i undersøgelsen, forklarer Henrik Hjortbøl, afdelingsleder i trafik, affald og genbrug.

- Jeg har ikke oplevet det før i min tid, og det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at der ikke har været ordentligt styr på det, fortsætter afdelingslederen.

Ifølge oversigten fra Argo drejer det sig om hele seks ton batterier, der ikke er blevet indberettet korrekt.

Lægger man dét tal oven i de godt syv ton fra Econets undersøgelse, går Lejre-borgerne fra pjækker til duks, når det handler om batterisortering.

Hele 487 gram indleverede batterier pr. indbygger lyder resultatet på. Knap 50 gram over landsgennemsnittet.

Det kan jo virke meget belejligt, at man lige finder over seks ton batterier, når der landet sådan en undersøgelse. Er I sikre på, at tallet fra Gadstrup er retvisende?

- Ja 100 procent. Det er der slet ingen tvivl om, forsikrer Henrik Hjortbøl.

Afdelingslederen siger samtidig, at man fra kommunens side vil holde ekstra godt øje med fremtidige optællinger, så lignende fejl ikke sker igen.

- Det her skal vi have rettet op på, så der kommer styr på vores data. Det skal være en enlig svale, siger han.

Tip os


mcred@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk