23. juni 2021
En ny borgerdrevet klimauge er på tapetet til efteråret i Lejre Kommune. Arkivfoto: Kenn Thomsen.
En ny borgerdrevet klimauge er på tapetet til efteråret i Lejre Kommune. Arkivfoto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klimauge i Lejre: Sådan kan du være med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klimauge i Lejre: Sådan kan du være med
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 11. maj 2021 kl. 11:14

Lejre Kommune: Til efteråret nærmere bestemt den 11. - 18. september er der Klimauge 2021 i hele Lejre Kommune. Og alle er inviteret med som både deltagere og arrangører.

Det afslører Lejre Kommune i en pressemeddelelse, hvor kommunen samtidig inviterer til to digitale stormøder.

- Vi har sat et ambitiøst mål, som kræver, at alle på en måde er klimamedarbejdere og hjælper den grønne omstilling på vej. Der skal ske noget overalt, både i virksomheder, på markerne, i landsbyerne, og også i børnehaver, i skoler, på plejecentrene og i de sociale tilbud. Og hjemme hos os selv. Så jeg glæder mig rigtig meget til at blive inspireret af de mange gode tiltag, som jeg ved er i gang overalt i kommunen, siger borgmester Carsten Rasmussen (S) i pressemeddelelsen.

I forlængelse af klimaplan
Klimauge 2021 er undfanget i kølvandet i kølvandet på Kommunalbestyrelsen nylige beslutning om at vedtage Lejre Kommunes klimaplan 2020-2050, der udstikker kursen for en CO2-neutraliletet i 2050.

Som en del af planen har Kommunalbestyrelsen besluttet at skabe rammerne for, at hele kommunen i ugen fra den 11. til den 18. september kan gå sammen om at afholde Klimauge 2021, hvor alle - både borgere, virksomheder og institutioner - er inviteret med som både deltagere og arrangører.

Grundtanken bag ugen er nemlig, at der skal udveksles idéer og inspiration til, hvordan vi hver især bidrager til at sikre, at målsætningen om en CO2-neutral Lejre Kommune i 2050 går i opfyldelse.

- Vi har sat et ambitiøst mål, som kræver, at alle på en måde er klimamedarbejdere og hjælper den grønne omstilling på vej. Der skal ske noget overalt, både i virksomheder, på markerne, i landsbyerne, og også i børnehaver, i skoler, på plejecentrene og i de sociale tilbud. Og hjemme hos os selv. Så jeg glæder mig rigtig meget til at blive inspireret af de mange gode tiltag, som jeg ved er i gang overalt i kommunen, siger borgmester Carsten Rasmussen.

Alle ideer i spil
Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan bidrage med til Klimauge 2021. Lejre Kommune nævner, at det kan være ens landsby inviterer til klimafællesspisning. Det kan også være, at man indehaver af en smuk, klimavenlig have, man gerne vil vise frem for at inspirere andre til at øge biodiversiteten.

Alle idéer er velkomne, og derfor inviterer Lejre Kommune til to digitale stormøder den 17. og den 31. maj. Her er der mulighed for at blive klogere på, hvordan man kan bidrage. Der er desuden mulighed for at hente information om, hvordan man kan søge støtte fra Landsbypuljen til at afholde et arrangement under Klimauge 2021.

Tip os


mcred@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk