18. maj 2021
Til oktober er der igen mulighed for at dyrke den klassiske musik i Tølløse. Her et billede fra Opus Zoos koncert under sidste års festival. Arkivfoto: Holger Vincents.
Til oktober er der igen mulighed for at dyrke den klassiske musik i Tølløse. Her et billede fra Opus Zoos koncert under sidste års festival. Arkivfoto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klassisk musik slippes atter løs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klassisk musik slippes atter løs
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 16. april 2021 kl. 06:55

Tølløse: Den første udgave af musikfestivalen 'Klassisk Efterår Tølløse' fik en flot modtagelse sidste efterår. Og til trods for den store usikkerhed som Covid-19, blev hele programmet gennemført - endda med tre usolgte koncerter.

Med en mere end godkendt premiere i bagagen kan festivalens initiativtager nu afsløre de første detaljer om dette års fejring af den klassiske musik, der løber af stablen 1.-3. oktober 2021.

- Da vi planlagde sidste års festival, anede vi ikke, hvad der ventede os i forhold til forskellige restriktioner, men heldigvis er festivalen ikke så afviklingstung, så vi kunne hurtig omstille os. Med de erfaringer i rygsækken og det faktum, at størstedelen af den voksne befolkning burde være færdig-vaccineret til næste efterår, glæder vi os overordentlig meget til endnu en festival. Vi trænger simpelthen allesammen til at mødes til koncerter, siger Frederik Støvring Olsen, leder af Klassisk Efterår Tølløse, i en pressemeddelelse.

Nyt på plakaten
Festivalchefen fortæller, at modellen med koncerter over fire dage fastholdes til dette års udgave, der dog får et et enkelt arrangement mere på programmet. Det betyder, at festivalen udover de fire koncerter også har et musikalsk foredrag på plakaten. Detaljerne om kunstnerne og foredragsholderen afsløres dog først i slutningen af maj, lyder meldingen fra festivalen, der drives af frivillige under Fællesskab Tølløse.

Flere koncertsteder
Udover foredraget, der kan opleves i Kulturhuset No1, skal to nye koncertsteder danne ramme om de klassiske toner i år. Det drejer sig Tølløse Slots Efterskole, som er vært for festivalens åbningskoncert og Soderup Kirke, der lægger kirkerum til årets stjernekoncert.

Derudover vil Sejergaardsskolen lægge scene til årets familie- og børnekoncert, mens Tølløse Baptistkirke byder velkommen til vores fyraftenskoncert.

- Jeg er rigtig glad for, at både Tølløse Slots Efterskole og Soderup Kirke vil være med i år. Festivalens DNA er det nære og lokale, og derfor er det vigtigt, at vores koncerter både bliver afholdt steder, hvor publikum er vant til at komme i andre sammenhænge, men også at vores koncerter giver anledning til at komme steder i ens nærmiljø, hvor man måske ikke lige har sin daglige gang. Vi har faktisk ret mange smukke og særlige steder i Tølløse og omegn, som alle burde kende til, siger Frederik Støvring Olsen

Indtager gaden
Som et andet nyt tiltag planlægges der gratis pop-up-koncerter i gaderne i Tølløse i weekenden før selve festivalen.

- Det er ikke sikkert, at vi kan få hele befolkningen i Tølløse til at købe billetter til vores koncerter - endnu...., men så må vi tage noget af musikken ud på gaden. Vi vil så gerne have, at hele Tølløse kan mærke, at der er festival, og at der kommer nogle af Danmarks bedste klassiske musikere til byen, og det kommer alle til at høre og opleve med de her pop-up-koncerter, forklarer lederen af Klassisk Efterår Tølløse.

Tip os


mcred@sn.dk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk