17. september 2021
Kirsten Svendsen er sammen med sin mand Erling Svendsen klar til at byde besøgende velkommen på Nysøgård i den kommende weekend. Haven tæller blandt andet en dam, hvor både koikarper og ænder boltrer sig. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Kirsten Svendsen er sammen med sin mand Erling Svendsen klar til at byde besøgende velkommen på Nysøgård i den kommende weekend. Haven tæller blandt andet en dam, hvor både koikarper og ænder boltrer sig. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirsten viser haven frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirsten viser haven frem
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 03. august 2021 kl. 14:43
Af Holger Vincents

Hvalsø: Blomster står i flor, fugle pipper fra træerne, mens fisk hygger sig i dammen.

I weekenden er der mulighed for at udforske ægteparret Kirsten og Erling Svendsens 5000 kvadratmeter store cottagehave på Nysøgård ved Hvalsø. Samtidig kan lokale krejlere gøre et kup ved det tilstødende garagesalg, der både byder på genbrugsguld og lokalt producerede lammeskind.

- Vi har tidligere inviteret inden for, og det har altid været rigtig hyggeligt. Nu synes vi, det var på tide at gentage succesen, fortæller 83-årige Kirsten Svendsen. Hun vil også have kaffe og frisk hjemmebag klar til weekendens besøgende.

Passer på naturen
Sammen med sin ægtemand kan haveejeren tage æren for, at det storstilede anlæg er skudt op på Bentsensvej hen over de seneste 60 år.

Og lige siden starten i 1960erne har ambitionen været at skabe en hyggelig og stemningsfuld have, hvor dyr og planter trives.

- Vi har aldrig kaldt det biodiversitet, men vi går op i, at fugle og andre dyr har lyst til at slå sig ned. Helt generelt vil vi gerne passe på naturen, forklarer 89-årige Erling Svendsen.

Foreløbig har parret registreret 17 forskellige fuglearter i haven. Heriblandt spætmejse, kernebider, svaler og den farvestrålende og yderst sjældne pirol.

Nysøgård huser desuden en dam, hvor forskellige karper fra tid til anden dukker op til overfladen, mens ænder svømmer rundt og holder vandplanterne i skak.

Oplevelser står i kø
På den anden side af stuehuset gemmer køkkenhaven sig, og i den indhegnede juletræsplantage et stenkast der fra, kan gæsterne gå på opdagelse i et vildt blomsterhav.

- Haven giver os mange oplevelser. Både når den skal passes og plejes, men også hvis man bare skal gå en tur med hunden, lyder det fra Kirsten Svendsen.

Der er mulighed for at lægge vejen forbi cottagehaven og garagesalget på Nysøgård lørdag den 7. og søndag den 8. august - begge dage fra klokken 10-16. Adressen er Bentsensvej 14 4330 Hvalsø. Det er gratis, og alle er velkomne.

Tip os


mcred@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk