10. april 2020
Lillian Jensen lukker salonen i Osted, men fortsætter i begrænset omfang som kosmetolog i datterens nye salon i Roskilde. Foto: Holger Vincents.
Lillian Jensen lukker salonen i Osted, men fortsætter i begrænset omfang som kosmetolog i datterens nye salon i Roskilde. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt Osted-frisør lægger saksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt Osted-frisør lægger saksen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. marts 2020 kl. 06:19
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Osted: I 39 år har Lillian Jensen taget sig kærligt af kundernes lokker, ligesom det undervejs er blevet til et utal af hudbehandlinger. Nu har hun imidlertid besluttet, at tiden er inde til at lægge saksen på hylden og afhænde livsværket Salon M/K på Hovedvejen i Osted.

- Man skal jo stoppe på et tidspunkt, og jeg bliver 70 senere i år, så nu synes jeg, det er tid til at stoppe, selvom det ikke har været nogen nem beslutning, afslører hun.

Lillian Jensen er født på Grønland, men flyttede som ung til Danmark for at begynde på frisørskolen i Roskilde. I løbet af de fire års uddannelse mødte hun sin mand Hjarne, i en periode hvor datteren Tine også kom til verden.

- Efter jeg var blevet færdiguddannet i 1971, flyttede vi tilbage til Grønland, for det havde jeg lovet min far. Så jeg drev salon deroppe indtil 1977, hvor vi vendte tilbage til Danmark, fortæller Lillian Jensen, om de seks år i Nanortalik, hvor familien blev forøget med endnu en datter.

Fra Grønland til Osted
Kort efter gik turen tilbage Danmark, nærmere bestemt Hovedvejen 113 i Osted, hvor Salon M/K har adresse den dag i dag.

- Selvom jeg egentlig ikke havde tænkt på at starte min egen salon, indbød huset til det. Så vi byggede om, og i 1981 åbnede salonen, siger Lillian Jensen.

Siden dengang for knap 40 år siden har et hav af kunder siddet i frisørstolen, ligesom ti elever er blevet udlært hos Lillian Jensen, heriblandt datteren, Tine Bjergager Jensen, der selv har rundet imponerende 31 år som ansat i salonen.

Undervejs er forretningen blevet udvidet, ligesom Lillian Jensen siden 1986 har kunnet skrive kosmetolog på cv'et.

- På et tidspunkt fik jeg lyst til at prøve noget mere, og da jeg i forvejen førte La Biosthetique til hårpleje, var det nemt også at tage hudplejeprodukterne ind i sortimentet, og så var det jeg valgte at tage kosmetologuddannelsen, siger hun.

Passion for hudpleje
I dag indtager hudplejen en helt særlig plads i Lillian Jensens professionelle virke. Derfor har hun også besluttet sig for at fortsætte med at undervise i teknikkerne, ligesom hun vil tage enkelte vagter i datterens kommende salon, Tine M/K, der om godt en måned slår dørene op i Roskilde.

- Det kan være svært at stoppe helt, så jeg har én vagt om ugen, men det bliver kun som kosmetolog, fastslår Lillian Jensen.

Lillian Jensen havde planlagt en reception i anledning af sin snarlige pensionering, men den er siden hen blevet aflyst på grund af coronavirus.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk