15. maj 2021
42-årige Katja Piil er indehaver af sin egen virksomhed, der tilbyder oplevelser og mindfulness med alpakaer. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

42-årige Katja Piil er indehaver af sin egen virksomhed, der tilbyder oplevelser og mindfulness med alpakaer. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Katja er vild med alpakaer: Nyt aktivitetshus skal få flere til at forelske sig i pelsdyrene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Katja er vild med alpakaer: Nyt aktivitetshus skal få flere til at forelske sig i pelsdyrene
Opdateret 12. februar 2021 kl. 09:28
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 11. februar 2021 kl. 05:07
Af Holger Vincents

Bukkerup: Første gang Katja Piil stiftede bekendtskab med alpakaer, var det de store brune øjne og den bløde pels, der fangede hendes opmærksomhed.

- Prøv at se på dem. De ser fantastiske ud og ligner en krammebamse, fortæller Katja Piil.

Gradvist fandt den i dag 42-årige alpakatræner dog ud af, at klovdyrene, der er i familie med kamelen, gemte på langt mere bag det nuttede ydre.

- Når du træner alpakaer, finder du ud af, at du selv bliver nødt til at være 120 procent i ro, for at det skal gå godt. Og det havde en rigtig god effekt på mig. Jeg fandt ud af, at det var, fordi jeg var så meget tilstede. Det ville jeg gerne give videre til andre, og så var det, jeg tog en uddannelse i mindfullness, fortsætter Katja Piil, der driver virksomheden Alpati fra sin gård ved Bukkerup på fjerde år.

Stort projekt i støbeskeen

Alpati tilbyder blandt andet netop mindfulness-ture ud i skoven i selskab med en alpaka, ligesom det landlige foretagende udbyder kurser til andre, der har lyst til at kaste sig ud i at holde alpakaer.

I de kommende år satser Katja Piil dog på at kunne udbrede sin passion for de blide flokdyr til et endnu bredere publikum. Og den målsætning skal nås ved at skrue op for gårdbesøgene i Bukkerup, hvor der i skrivende stund står 26 alpakaer opstaldet. Derfor har hun for nylig ansøgt LAG Midt-Nordvestsjælland, der uddeler EU-midler til udvikling af landsbysamfundene, om 200.000 kroner. Penge der primært skal gå til at opføre et splinternyt aktivitets- og multihus på i alt 109 kvadratmeter.

- Jeg ønsker at skabe et sted, hvor folk også har lyst til at komme på besøg, når det som nu er koldt eller dårligt vejr, forklarer Katja Piil, der allerede har modtaget den nødvendige indstilling fra LAG og nu kun mangler Erhvervsstyrelsens endelige godkendelse af projektet.

- Hvis jeg får mulighed for at gennemføre det her projekt, vil folk kunne komme helt tæt på dyrene indendørs. Samtidig vil jeg både kunne undervise, have mindfulnesskursister eller invitere skoleklasser indenfor. Tanken er, at der ikke skal være en fast skabelon, men at det skal være op til gæsterne, uddyber Katja Piil.

Kendis-alpaka

Mens iværksætteren venter på, at støttekronerne ruller ind, og derudover at coronaen slipper sit tag i Danmark, kan hun glæde sig over, at der er bud efter hendes alpakaer fra flere sider.

Særligt én af gårdens alpakaer står til at blive lidt af en berømthed i Bukkerup og omegn i 2021.

- Coco er vores movie-star, siger Katja Pill og peger på en alpaka med chokoladebrun pels.

- Han er med i fjerde sæson Sunday (tv-serie på Xee red.) sammen med Melvin Kakooza, afslører hun.

Tip os


mcred@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk