17. september 2019
Den smukke mosaik er Karl Heilesens værk
Den smukke mosaik er Karl Heilesens værk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karl Heilesen har sagt farvel til livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karl Heilesen har sagt farvel til livet
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 26. februar 2019 kl. 13:43
Af Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Kunstneren og mæcen Karl Heilesen er død. Et musisk menneske har sagt farvel til livet - kunstneren Karl Heilesen er død 100 år. Han liv var fyldt med kunst og musik og en glødende interesse for kunst i al dens form.

Karl Heilesen var kendt ikke kun i Tølløse, men i mange dele af landet. Via sine kunstudsmykninger på gavle og i baptistkirker og via sin tid som faglærer i sløjd og formning, var han kendt viden om.

Han udstillede sin kunst på Charlottenborg under krigen og han skrev også bøger. Man kan roligt sige om Karl Heilesen, at han var en multikunstner.

Han var uddannet på Kunstakademiet i København og ved Saint Gobains eksperimentalværksted i Frankrig, hvor han lærte at arbejde med glasmosaik. Desuden har han rejst i udlandet og udstillet. Og så holdt han så meget af sin kirke - Tølløse Baptistkirke.

- Jeg har fået så megen glæde af at være med i det samfund, sagde han en gang, da jeg interviewede ham. Man er aldrig alene. At være troende er også en tryghed.

At kirken var vigtig for ham, ser man i den smukke mosaik, som øjet fanger i det øjeblik, man træder ind i rummet i Baptistkirken på Tølløsevej.

Det er nu ikke kun i Tølløse, at kirken har fået glæde af Karl Heilesens kunst. På Sejergaardsskolen hænger også et kunstværk, lige som der på Tølløse Privat- og Efterskole er kunst fra Karl Heilesen. Monumentet på De Ukendtes Grav på Tølløse Kirkegård er også tegnet af Karl Heilesen. Monumentet bærer påskriften: Kendt af Gud.

Karl Heilesen var omgivet af sin familie, da han døde.

Ære være Karl Heilesens minde!

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk