25. september 2021
Den står på lokal mad og klimasamtaler på Hegnsholt nær Lejre fredag den 17. september - og alle er velkomne. Foto: Hegnsholt.
Den står på lokal mad og klimasamtaler på Hegnsholt nær Lejre fredag den 17. september - og alle er velkomne. Foto: Hegnsholt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan mad indfri Lejres grønne ambitioner?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan mad indfri Lejres grønne ambitioner?
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. september 2021 kl. 17:49

Lejre: Hvor meget mad skal der til for at brødføde hele Lejres befolkning - og hvor meget af det kan vi producere lokalt? Er et madfællesskab, hvor vi organiserer os på nye faconer, klimaeffektivt? - og vil mange flere lokale fødevarer i familiens måltider påvirke vores energi- og mobilitetsvaner? Er Lejres mad økologisk?

Spørgsmålene og overvejelserne står i kø, når vi taler mad, klima og bæredygtighed. Kan det vi spiser, skabe arbejdspladser og leveglæde i vores kommune og hvordan organiserer vi os og hvem har ansvar- når vi taler mad, arealer og adgang til naturen?

Lokal mad på bordet
Alle disse spørgsmål kan blive drøftet, når familien Schimming fra Hegnsholt, Anne Rehder fra Godis Grønt og Trine Krebs fra Sdr. Smedegaard inviterer til samtaler om vores fælles madsystem, og hvordan vi sammen kan skabe forandringer af Vores Mad, så det er velsmagende, meningsfyldt og klimavenligt at leve og ånde i Lejre.

Debatten foregår på Hegnsholt, et landbrug lige udenfor Lejre med høns, grise, grøntsager og en gårdbutik, og der bliver naturligvis sat lokal mad på bordet denne fredag den 17. september fra kl. 16-18.

Alle er velkomne
Børn, i alle størrelser er velkomne - samt i øvrigt alle andre slags Lejre-borgere i alle aldre. Arrangørerne kommer med en kort intro og giver ordet frit i forskellige cirkel-debatter, hvor alle kan komme til orde. Til sidst, inden kl. 18.00 - samles der op, og konkluderes på, hvad alle hver især tager med hjem fra de mange samtaler.

Håbet er også, at kommunens lokalpolitikere vil være med hele aftenen og give deres bud på, hvad de tager med hjem fra aftenens mange lokale mad-stemmer.

Hæng ud i baren
Maden er der sørget for, og du kan som gæst købe drikkevarer til klimavenlige priser. Tilmeld dig ved at maile til trine@thefoodproject.dk og fortæl, hvor mange I kommer til klimadebat, mad og fredagsøl den 17. september kl. 16-18 på Hegnsholt.

Alle, der har lyst, kan gå en tur ud på markerne og kigge til dyrene på gården Hegnsholt mellem kl. 15.00 og 16.00. Og alle, der ikke skal hjem og putte, må hjertens gerne blive hængende efter kl. 18.00 og holde fredagsbaren i live med endnu flere lokale klimatanker og -samtaler.

Tip os


mcred@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk