18. oktober 2019
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe ombygning af Hvalsø Apotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe ombygning af Hvalsø Apotek
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 08. maj 2018 kl. 15:24
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver hamret og banket, vægge slås ned og nye bygges op. Hvalsø Apotek gennemgår i disse dage en stor ombygning

Tekst og billeder af Pernille Jensen

Hvalsø: Det har længe været et stort ønske, at få opdateret apoteket til nutiden, men med respekt for det gamle hus' sjæl og ånd. Ombygningen er nu endelig i gang, og huset på i alt 450 m2 får den helt store tur.

Vi har mødt Charlotte Wiberg, der er apoteker i både Hvalsø og Tølløse til en snak om ombygningen.

Der er blevet tænkt mange tanker om, hvordan man bedst kan udnytte det store hus, og hvordan kundeoplevelsen kan blive bedst mulig.

Mange er slet ikke klar over, hvor stort huset egentlig er, da selve kunderummet kun er en lille del. I gamle dage var det nødvendigt, at baglokalerne var meget store, da her jo foregik produktion af diverse medikamenter, cremer osv.

I dag prioriteres kundernes område i meget højere grad, kundernes oplevelser betyder meget, og især tilgængeligheden er utrolig vigtig.

Når ombygningen er færdig, vil kunderummet været omtrent dobbelt størrelse af, hvad det har været hidtil.

Æstetik i højsædet
- Hele vejen igennem ombygningen, har det været vigtigt for os, at have øje for æstetikken i det nye, fortæller Charlotte.

- Vi har stor respekt for husets alder, historie og sjæl, derfor har vi tænkt meget over, hvilke materialer, og hvordan det nye skulle spille sammen med det gamle i huset, forklarer Charlotte.

- Derfor vil man også kunne se, at selvom både lofter, gulve, belysning osv. er udskiftet til nyt, er det gjort med sans for æstetikken, smiler Charlotte.

Facaden på apoteket får naturligvis også en ansigtsløftning i ombygningen, men igen med respekt for det gamle hus og dets udseende.

Høj faglighed
- Det er vigtigt for os, at folk ved, at vi er de samme. Vi har stadig kun faguddannet personale, og det er en prioritering hos os, at have høj faglighed på apoteket. Troværdighed i det vi gør, og siger - og at man stadig vil møde de samme kendte ansigter i både det nye apotek i Tølløse, og det "gamle" men ombyggede apotek i Hvalsø, fortæller Charlotte.

Tilgængelighed vigtig
Da mange er afhængige af enten kørestol, elscooter eller måske har en barnevogn med, når turen går til apoteket, har Hvalsø Apotek i denne ombygning taget et stort skridt i forhold til tilgængeligheden og indgangen.

Når man fremover skal benytte indgangen, kan man vælge trappen til venstre, som er stationær, eller trappen til højre som "ligner" en almindelig trappe, men som kan omdannes til en lift/elevator, til dem der ikke kan benytte en almindelig trappe.

FlexStep er navnet på trappen, der er en virkelig smart trappe, der kan opfylde ethvert behov for tilgængelighed.

Lokalt engagement
Den store ombygning har trukket megen lokal arbejdskraft til. Det meste arbejde er udført af lokale håndværkere, hvilket Charlotte også synes, har været et plus.

- Det er jo rigtig dejligt, at man kan have en finger med på pulsen, og at man kan bruge de håndværkere der er lige om hjørnet, fremfor at trække dem langvejs fra, fortæller Charlotte.

- Vi knokler på, og satser på at åbne det nye og gennem renoverede apotek en af de første dage i juni. Vi glæder os rigtig meget til at kunne slå dørene op, og vise alle kunderne, hvor fint det hele er blevet, smiler Charlotte Wiberg.

- Man kan sige, at ringen ligesom bliver sluttet med denne ombygning. Vi har lavet et fint apotek i Tølløse, og nu blev det så endelig apoteket i Hvalsø's tur. Det har været en spændende forvandling og et interessant projekt begge steder, og både personalet og jeg glæder os virkelig meget til at byde alle velkommen i vores nye apotek, slutter Charlotte Wiberg.n

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk