22. marts 2019
CSR People's Prize 2018
CSR People's Prize 2018
Foto: Ard Jongsma / stillwords.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jens Romundstad modtager ærespris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Romundstad modtager ærespris
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. oktober 2018 kl. 13:13
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

GEVNINGE: I en årrække har salgsdirektør i dagligvarekæden Fakta, Jens Romundstad, der er bosat i Gevninge, med en ihærdig indsats og stort personligt engagement arbejdet for at udbrede socialt ansvar til Fakta og til hele detailbranchen.

Den indsats blev han hædret for mandag, hvor H.K.H. Prins Joachim på Trinity Hotel & Konference Center overrakte ham CSR People Æresprisen. I begrundelsen for prisen står der blandt andet:

Jens Romundstad har udvist et stort forretningsmæssigt mod og en særlig evne til at fastholde fokus på de ressourcer, som findes i mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet.

Desuden hyldes Jens Romundstad for at gå foran i udbredelsen af en tilgang til CSR og socialt ansvar, der skal være langtidsholdbar for virksomheder og de mennesker, som bliver inkluderet på arbejdsmarkedet.

- Jeg er meget stolt af æresprisen. Den viser, at vi har gjort det rigtige og har opnået nogle gode resultater. Det er jo samtidig et pionerarbejde, der peger videre frem.

Ud over de indlysende gevinster: at folk med Aspergers rent faktisk kan komme i arbejde og få en tilknytning til arbejdsmarkedet, er der også sidegevinster. Det er kun autister, der kan være en del af Klar Til Start. Øvrige handicap inkluderes på anden vis.

- Det er en spændende sidegevinst at lederne i de berørte butikker udvikler sig endnu hurtigere end de øvrige ledere. Det er givende for både kunder og medarbejdere. Flere ledere er allerede blevet forfremmet til højere stillinger.

Mange virksomheder ser, ifølge Jens Romundstad, arbejdet med for eksempel autister som ensidigt bøvl. Sådan behøver det ikke at hænge sammen, mener han.

- Autistens handicap vendes til en spidskompetence hos os. Den største udfordring i branchen er at fastholde og tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Det er et voksende problem. Vi har her formået indarbejde inklusion og ledelse så meget, at vi har skabt en succes med medarbejdere i randzonen. Alle har en jobgaranti. Enkelte stopper eller gennemfører ikke. Succesraten er 85 procent, og det, synes vi, er virkelig flot. Det er nemlig en målgruppe, der kun har 15 procent chance for succes på arbejdsmarked, siger Jens Romundstad.

- Der er mange unge mennesker i detailhandlen. Jeg har ikke flere end, de andre kæder har. Vi roser og anerkender alle medarbejdere. Det er benhårdt at drive en dagligvarebutik. Vi er dybt afhængige af at rutiner og rytmer kører snorlige uge efter uge. Mange ting kan vælte læsset. Autister har den force, at jo mere rutinepræget og forudsigeligt, vi kan gøre deres arbejde, jo bedre fungerer de. Jeg kan slå stillingsprofilerne i stykker og se på hvilke opgaver, vi skal have løst. Her kan autisterne være med. Vi skal se ressourcer i stedet for begrænsninger. Vi tager også imod blinde, døve, folk med Downs syndrom, veteraner fra forsvaret med PTSD, folk med angst, amputerede etc. Altså alle mulige forskellige former for medarbejdere, der er supermotiverede. De vil mere end noget andet ønske at bidrage, fortsætter Jens Romundstad.

Løsningerne, der skabes via Klar til Start, skal ikke blot fungere her og nu.

- Kunsten er at skabe en langtidsholdbar løsning, der skaber ligeværdighed. Vi tager udgangspunkt i individet. Jeg kan stadig have en højeffektiv organisation. Jeg tror, at det her bliver meget større. Der er flere, der melder ud om dette. Vi kan reducere arbejdsløsheden hos dem, der ikke har en chance på arbejdsmarkedet. Vi kan skabe noget med mening, give mening - få folk til at føle sig som en del af noget.

- Jeg har givet løftet om, at vi ansætter 200 unge med autisme i Fakta-kæden. Vi har nu fået andre virksomheder med i Klar til Start-ideen. SuperBrugsen og Irma er med, og forhåbentlig vil flere virksomheder støtte projektet, slutter Jens Romundstad,

"Klar til Start" er et opkvalificeringsforløb målrettet flertallet af unge med en autismediagnose. Denne gruppe er intellektuelt på et moderat til normalt funktionsniveau, hvilket ikke matcher højt specialiserede opgaver, men tværtimod ganske almindelige jobs. Forløbet gennemføres over hele landet i samarbejde med en række uddannelsessteder samt vores partnervirksomheder, der tilbyder intet mindre end jobgaranti til kursisterne.

"Klar til Start" drives af Fonden Unges, som desuden står bag Unges Uddannelsescenter, der tilbyder STU (STU er forkortelse for Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse, som henvender sig til unge, der ikke kan gennemføre ordinære ungdomsuddannelser - red.) og anden undervisning til unge med autisme, samt Scan How, som er en app målrettet personer med autisme.

CSR People Prize, som tidligere har gået under navnet Netværksprisen, uddeles i år af Cabi. Det har gennem mange år været VFSA - Virksomhedsforum for Socialt Ansvar, der har stået for prisen, men VFSA er under sammenlægning med Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst. Derfor er det i år Cabi, som står for uddelingen af CSR People Prize.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk