6. juni 2020
Lejres politikere ønsker at bevare Isafjord, der leverer miljøterapi til børn og unge i alderen 10-18 år. Arkivfoto: Holger Vincents.
Lejres politikere ønsker at bevare Isafjord, der leverer miljøterapi til børn og unge i alderen 10-18 år. Arkivfoto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Isafjord-redning vil koste 110.000 kroner årligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Isafjord-redning vil koste 110.000 kroner årligt
Opdateret 03. april 2020 kl. 10:11
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 03. april 2020 kl. 09:59
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ejby: Politikerne i Udvalget for Børn og Ungdom ønsker at bevare Isafjord, men skal det lykkes, er det nødvendigt at finde godt 110.000 kroner årligt på budgetterne.

Det kom på sidste uges udvalgsmøde, hvor medlemmerne skulle beslutte, hvorvidt det miljøterapeutiske behandlingstilbud til børn og unge skal fortsætte i de idylliske rammer, eller om Lejre Kommune i stedet skal organisere miljøterapien anderledes for at opnå en besparelse på driften. Sidstnævnte vil betyde, at kun en mindre del af tilbuddet fortsat skal foregå på Isafjord.

- Der er to årsager til at et enigt udvalg ønsker at gå videre med Model 1 (videreføre Isafjord som i dag red.). Ét: Vi har i udgangspunktet en stor respekt for stedet og to: Det er vores vurdering, at målgruppen af unge i udgangspunktet har behov for et fast miljøterapeutisk tilbud, forklarer Thomas Bisgaard (R), formand for Udvalget for Børn og Ungdom.

- I den forbindelse har vi bedt administrationen om at få et præcist forslag til en driftsaftale, samt en præcis beskrivelse af det miljøterapeutiske tilbud og målgruppen, fortsætter han.

"Ikke en nem øvelse"
Udvalgsformanden erkender dog allerede nu, at det i udgangspunktet ikke bliver ligetil at finde pengene, der skal gøre Isafjord i stand til at fortsætte i sin nuværende form.

- Det er klart, at det ikke bliver nogen nem øvelse i en tid, hvor kommunen skal spare, men når vi får et oplæg til en præcis driftsaftale med Isafjord, kender vi virkeligheden, og så må vi forholde os til den, siger Thomas Bisgaard.

Sag vakte opsigt
Det vakte opsigt blandt Lejres politikere, da det tilbage i marts måned kom frem, at administrationen havde besluttet at lukke Isafjord for at opnå en besparelse på kommunens behandlingscenter Familiehuset.

Forud for sidste uges møde havde Udvalget for Børn og Ungdom derfor bedt embedsværket om at udarbejde en tidslinje for sagsforløbet op til beslutningen. En redegørelse udvalget ifølge referatet "tager til efterretning", uden at Thomas Bisgaard dog ønsker at uddybe formuleringen.

- Det mest korrekte er at sige er, at vi fik en grundig gennemgang af forløbet, og den har vi nu taget til efterretning, lyder det.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk