21. september 2021
Arkitekterne Lønne & Petitmaire har tegnet en vision for, hvordan Lejre Højskole kan komme til at se ud. Den vision skal der nu arbejdes videre med at udfolde ud fra rammerne i lokalplanen. Visualisering: Lønne & Petitmaire.
Arkitekterne Lønne & Petitmaire har tegnet en vision for, hvordan Lejre Højskole kan komme til at se ud. Den vision skal der nu arbejdes videre med at udfolde ud fra rammerne i lokalplanen. Visualisering: Lønne & Petitmaire.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Inviterer til informationsmøde: Nye boliger ved kommende højskole sættes snart til salg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inviterer til informationsmøde: Nye boliger ved kommende højskole sættes snart til salg
Opdateret 04. august 2021 kl. 13:40
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 04. august 2021 kl. 13:24

Lejre Kommune: Lejre Højskole inviterer til informationsmøde om første etape af det kommende boligbyggeri, den såkaldte landsbyklynge, der skal opføres i tilknytning til højskolen. Samme aften vil der være mulighed for at få en status på, hvordan arbejdet med at etablere selve højskolen skrider fremad.

Det oplyser Lejre Højskole i en pressemeddelelse.

- Vi står nu et helt afgørende sted i arbejdet med at få etableret en ny landsbyklynge på den kommende højskoles jord i Kirke Såby, siger Lotte Eghøj, bestyrelsesformand for Lejre Højskole i pressemeddelelsen.

Informationsmødet finder sted i Kirke Såby Forsamlingshus onsdag den 18. august klokken 19-21.30.

- Kommunalbestyrelsen har vedtaget lokalplanen for landsbyklyngen den 22. juni, og klagefristen er udløbet, så nu kan vi komme i gang med at sælge andele og bygge. Og det glæder vi os meget til, for det er mange år siden, at der er sket en væsentlig byudvikling i Kirke Såby, forklarer Lotte Eghøj.

Ny boliger skal skabe fornyelse

Lejre Højskole oplyser, at den nye landsbyklynge i Kirke Såby etableres som andelsboliger. Første etape udbydes til salg i efteråret 2021 med indflytning i foråret 2023. Tanken er, at de nye "betalbare boliger" skal tiltrække mennesker, som har lyst til at engagere sig i det nære fællesskab omkring andelsboligerne, Kirke Såby som landsbyfællesskab og højskolen.

De nye andelsboliger skal ligeledes give nuværende boligejere i landsbyen mulighed for at skifte deres hjem ud med et mindre uden at være tvunget til at forlade lokalområdet. Det skal igen give plads til, at nye børnefamilier kan rykke ind og kickstarte fornyelse af boligmassen i Kirke Såby, der samtidig skal sikre bevarelsen af lokale tilbud så som den lokale folkeskole og Dagli'Brugsen.

- På informationsmødet vil vi informere om, hvordan lokalplanprocessen er forløbet, og hvordan vi ser det videre arbejde med at sælge boligerne i landsbyklyngen, uddyber Lotte Eghøj.

Alle er velkomne til informationsmødet den 18.august. Tilmelding til højskolen på mail kontakt@lejrehojskole.dk.

Tip os


mcred@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk