27. september 2021
Bestyrelsen i foreningen Julelys i Hvalsø. Fra venstre: Palle Bruselius, Rolf Hegedys, Line Holm Jacobsen, Søren Riberholdt og Søren Andersen. Foto: Julelys i Hvalsø.
Bestyrelsen i foreningen Julelys i Hvalsø. Fra venstre: Palle Bruselius, Rolf Hegedys, Line Holm Jacobsen, Søren Riberholdt og Søren Andersen. Foto: Julelys i Hvalsø.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Initiativ: Julebelysning skal tilbage på Hovedgaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Initiativ: Julebelysning skal tilbage på Hovedgaden
Opdateret 19. august 2021 kl. 14:45
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 19. august 2021 kl. 14:36

Hvis du i seneste år har ærgret dig over den manglende julebelysning på Hovedgaden i Hvalsø, så er der måske håb forude. En nyetableret forening 'Julelys i Hvalsø' arbejder nemlig på at skaffe økonomi til at genetablere belysningen og på den måde skrue op for julestemningen i stationsbyen.

Det oplyser de lokale initiativtagere til foreningen i en pressemeddelelse.

- Det er tydeligt for os, at rigtig mange mennesker savner juleudsmykningen og den gode stemning, det giver i december måned. Det hører sig da bestemt også til i en by som Hvalsø, siger Rolf Hegedys, formand i 'Julelys i Hvalsø'.

I mange år var det den daværende handelsstandsforening i Hvalsø, der sørgede for flot og stemningsfuld julebelysning på Hovedgaden. Men efter at handelsstandsforeningen blev opslugt af Lejre Erhvervsforum, forsvandt pengene til dette formål også. Det er ærgerligt, mener Rolf Hegedys.

- Derfor har vi nu etableret foreningen for at sætte gang i indsamling af midler til at etablere julebelysningen. Der skal en del penge til, og vi forventer, at vi kan lave en flot udsmykning for cirka 130.000 kroner. Her skal vi både tale med mulige sponsorer fra det lokale erhvervsliv og med borgerne i Hvalsø for at nå målet, forklarer han.

Kendte Hvalsø-folk bag

Foreningen blev etableret først på sommeren, og bestyrelsen består - foruden Rolf Hegedys - af Søren Andersen (mægler hos EDC Hvalsø), Line Holm Jacobsen (medlem af kommunalbestyrelsen), Søren Riberholdt og Palle Bruselius (tidligere redaktør på Lejre Lokalavis).

Julelys i Hvalsø oplyser, at man ud over at arbejde for at skaffe midlerne til julebelysningen også fremover vil stå for den årlige drift af belysningen. Hensigten er, at der allerede i år skal julebelysning op på Hovedgaden.

Håber på medlemmer

I forsøget på at nå dét mål, opfordrer foreningen allerede nu byens borgere til at støtte 'Julelys i Hvalsøs' arbejde ved at melde sig ind.

Der er desuden mulighed for at blive klogere på initiativet under Hvalsø Kulturnat den 3. september, hvor foreningen vil stå klar ved en stand på netop Hovedgaden.

Her vil der også være mulighed for at melde sig ind i foreningen. Et personligt medlemskab koster 100 kroner om året.

- Vi er klar til at tage en snak med alle interesserede og håber naturligvis på, at vi får en masse indmeldelser, siger Rolf Hegedys.

Tip os


mcred@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk