17. maj 2021
Danmarks Naturfredningsforenig og Holbæk Kommune ønsker en fredning af Tempelkrogen Nord. Foto: Agner Ahm.
Danmarks Naturfredningsforenig og Holbæk Kommune ønsker en fredning af Tempelkrogen Nord. Foto: Agner Ahm.
Foto: Agner Ahm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Informationsmøde den 13. oktober: Fredning af Tempelkrogen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Informationsmøde den 13. oktober: Fredning af Tempelkrogen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 09. oktober 2020 kl. 05:40

Tempelkrogen: Danmarks Naturfredningsforening har sammen med Holbæk Kommune besluttet at rejse en fredningssag for Tempelkrog Nord.

Det er på den baggrund, at Danmarks Naturfredningsforening og kommunen inviterer til informations- og dialogmøde om fredningsønsket. Det afholdes tirsdag d. 13. oktober 2020 kl. 19.00 på Vipperød Sognegård, Asmindrupvej 52, 4390 Vipperød.

Formålet med fredningen er at beskytte områdets rige fugleliv imod jagt, at sikre mulighed for at foretage naturpleje inden for det fredede areal samt at sikre offentlighedens adgang i det omfang, at dette ikke kolliderer med beskyttelsen af fuglelivet. Vi vurderer, at kun en fredning kan sikre de naturværdier, der allerede er ved at indfinde sig, efter at området for nylig blev genoprettet som vådområde for at begrænse tilførslen af kvælstof til Isefjorden.

Det var et flertal i Kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune, der tilbage i januar måned besluttede at rejse fredningssagen sammen med Danmarks Naturfredningsforening.

- Vi har med Tempelkrog Nord fået et unikt naturområde, som vi skal passe på. Når det både kan tiltrække et rigt fugle- og dyreliv og samtidig gavne vandmiljøet i Isefjorden, så er en fredning af området den helt rigtige beslutning. Men mit store ønske havde nu været, at Lejre og Holbæk kommuner kunne have købt arealet sammen, fortæller John Harpøth (DF), viceborgmester og formand for Udvalget for Klima og Miljø i Holbæk Kommune.

Vådområde i grænselandet
Tempelkrog Nord er et vådområdet er på 77 hektar på grænsen mellem Holbæk og Lejre kommuner, hvor vandet har bredt sig over engene, siden pumperne blev slukket i 2018.

En masse fuglearter har allerede indfundet sig, og hensigten med vådområdet er desuden at hindre udledning af kvælstof i til Isefjorden.

Et flertal blandt Lejres politikere afviste tidligere på året at støtte en fredningssag.

Tilmelding til deltagelse i mødet sker til Birgitte B. Ingrisch, DN, på bbi@dn.dk.

Der er en deltager-begrænsning på 50 personer, og Holbæk Kommune beder om, at kun én fra hver husstand deltager.

Hvis mødet, på grund af yderligere restriktioner som følge af Covid-19 endnu en gang må udsættes, vil det blive annonceret på Holbæk Kommunes hjemmeside senest dagen før.

Tip os


mcred@sn.dk

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk