27. september 2021
Ældrerådet i Lejre Kommune har taget hul på en mindre informationsturne rundt i kommunen forud for valget i november måned. Tirsdag var den rådgivende organ i Hvalsø. Fra venstre er det Per Frandsen, Leif Blom, Per Nørgård, Kirsten Kornval, kommunalbestyrelsesmedlem Mikael Ralf Larsen (SF), Bjarne Bang Christensen og Kurt Erik Larsen. Samtlige syv medlemmer af rådet, der også tæller Jeanette Dæhnfeldt, genopstiller. Foto: Holger Vincents.
Ældrerådet i Lejre Kommune har taget hul på en mindre informationsturne rundt i kommunen forud for valget i november måned. Tirsdag var den rådgivende organ i Hvalsø. Fra venstre er det Per Frandsen, Leif Blom, Per Nørgård, Kirsten Kornval, kommunalbestyrelsesmedlem Mikael Ralf Larsen (SF), Bjarne Bang Christensen og Kurt Erik Larsen. Samtlige syv medlemmer af rådet, der også tæller Jeanette Dæhnfeldt, genopstiller. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvis du er fyldt 60, skal du sætte tre krydser til november: Ældrerådet er også på stemmesedlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis du er fyldt 60, skal du sætte tre krydser til november: Ældrerådet er også på stemmesedlen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 08. september 2021 kl. 10:48
Af Holger Vincents

Hvalsø: Lad det være sagt med det samme. Fremmødet var ikke imponerende, da Ældrerådet besøgte Hvalsø Østergadecenter tirsdag i sidste uge.

Fire borgere var således troppet op for at blive klogere på organet, der ligesom Kommunalbestyrelsen og Regionsrådet er på valg den 16. november 2021.

- Det ældreråd landet over kæmper med er netop synligheden, erkendte Kirsten Kornval, formand for Ældrerådet.

Bemærkningen faldt indledningsvis på det to timer lange informationsmøde - det andet af tre stop i kommunen forud for det kommende valg.

- Alligevel har vi forsøgt både at være handlings- og løsningsorienterede i den seneste periode, fortsatte formanden.

Tale de ældres sag
I det affolkede Østergadecenter skortede det da heller ikke på argumenter for, hvorfor 60+-vælgerne i højere grad bør fatte interesse for Ældrerådet og de syv medlemmers arbejde. Et arbejde der først og fremmest består i at holde Kommunalbestyrelsen i ørene, så de ældste ikke glemmes, når vigtige beslutninger om alt fra trafiksikkerhed til madpolitik er på dagsordenen.

- Vores vigtigste opgave er at tale de ældres sag og arbejde for at skabe de allerbedste rammer og vilkår for alle os ældre i kommunen, fastslog Kirsten Kornval, der ligesom de øvrige seks medlemmer genopstiller til det kommende valg.

Heriblandt næstformand Bjarne Bang Christensen der på tirsdagens møde forklarede, at rådet udover at agere sparringspartner for politikerne også kan bygge bro til rådhuset, hvis ældre borgere oplever udfordringer i deres hverdag.

Sikret fremmødevalg
Helt konkret har Ældrerådet senest plæderet for, at de godt 8000 stemmeberettigede skal kunne sætte deres kryds inden for stemmeboksens fire vægge. Et ønske om såkaldt fremmødevalg, formanden og de øvrige medlemmer rejste i forsøget på at undgå, at bøvl med brevstemmer eller drilsk teknik stikker en kæp i hjulet på valgdeltagelsen. En kampagne, der i øvrigt, som et medlem af netop Kommunalbestyrelsen bemærkede, har båret frugt.

- Det er et eksempel på, at når I siger noget, som betyder noget for jer, så vil vi også fra politisk side gerne bakke op om det. Det håber vi, I oplever, lød det fra Mikael Ralf Larsen (SF), formand for Udvalget for Social, Sundhed & Ældre, der også deltog i tirsdagens informationsmøde, hvor udvalgsformanden samtidig kvitterede for samarbejdet med Ældrerådet i de forgangne fire år.

Netop afslutningen på valgperioden er samtidig enden på godt halvandet år, hvor corona ikke ligefrem har givet færre panderynker i blandt rådets medlemmer.

- Det har bestemt ikke været nogen nem tid, lød det fra Kirsten Kornval, der i Hvalsø Østergadecenter ligeledes beskrev, hvordan Ældrerådet løbende har holdt sig opdateret om coronakrisens udvikling i Lejre via Kommunalbestyrelsen og administrationen.

- Vi har specielt haft fokus på den isolation og ensomhed, som pandemien har medført for mange mennesker. Specielt de svageste ældre, og de mennesker der har været alene, fortsatte formanden.

Plejecentre i centrum
Kirsten Kornval forklarede samtidig, hvordan Ældrerådet har presset på for at få udbygget den vifte af tilbud til borgere i Lejre Kommune, der både skal forebygge fysisk og psykisk mistrivsel blandt kommunens ældre. Desuden har rådet deltaget i arbejdet med at finde en ny leverandør af mad til de hjemmeboende ældre.

Et af de øvrige medlemmer kunne ligeledes fortælle, hvordan rådet har spillet en afgørende rolle i udbygningen af plejecentret Ammershøjparken, ligesom at man i skrivende stund er en aktiv part i processen omkring det kommende plejehjem, der skal opføres i Hvalsø.

- Lige nu er vi i gang med at diskutere mulige placeringer, og der er vores prioritering, at vi skal sikre, at et nyt plejecenter i Hvalsø bliver placeret centralt, så de ældre føler, at bylivet kommer dem til gode, fortalte Per Nørgård.

Tip os


mcred@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk