6. april 2020
17-årige Malou Matthiesen fra Store  Merløse er blandt de dygtige dansere fra hele landet, der kan opleves i Hvalsø Hallerne i slutningen af marts måned. Foto: M & M Photography.
gallery icon

Se billedserie

17-årige Malou Matthiesen fra Store Merløse er blandt de dygtige dansere fra hele landet, der kan opleves i Hvalsø Hallerne i slutningen af marts måned. Foto: M & M Photography.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvalsø vært for DM i Dans 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvalsø vært for DM i Dans 2020
Opdateret 10. februar 2020 kl. 14:00
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 10. februar 2020 kl. 13:43
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvalsø: Der er i den grad grund til at finde danseskoene frem fra gemmerne og få pudset de forbudte trin af. Mediecentret kan nu afsløre, at Hvalsø Hallerne skal lægge gulv til DM i sportsdans 2020. Det sker i weekenden den 28.-29. marts, hvor omkring 200 dansere i alle aldre skal konkurrere i standard, latin og 10-dans. Derudover skal et af Danmarks absolut bedste dansepar, Nikolaj Lund og Marta Kocik, bedre kendt som Joker & Harley Quinn i TV2-programmet 'Danmark Har Talent', også en tur på gulvet for at sætte turbo på festlighederne.

- Publikum kan forvente en fantastisk stemning. Der bliver råbt, hujet og banket på tromme, fortæller Dennis Matthiesen, der er den ene af de to lokale initiativtagere, der er lykkedes med at hente DM til Hvalsø.

DM i baghaven
Arrangørernes målsætning er at fylde Hal 1 med 700 feststemte mennesker i løbet af de to konkurrencedage.

- Vi har tidligere haft DM på Møn, hvor der var en fantastisk opbakning fra lokalområdet, både i forhold til sponsorer og publikum, og det er derfor vi nu vil have turneringen til Hvalsø, forklarer Dennis Mathiessen, der bor i Store Merløse.

Det var i forbindelse med sit bestyrelsesarbejde i Sportsdanserforeningen KAF i København, at Dennis Matthiesen, sammen med sin bestyrelseskollega Davith Hegaard fra Kirke Sonnerup, fik idéen til at stable et stort mesterskab på benene lige i makkerparrets egen baghave.

- Vi oplever, at hovedstadsområdet godt kan virke lidt mættet af danseturneringer, mens der ikke er ret meget dans ude i vores eget lokalområde. Derfor var det en god anledning til at se, om man kunne få et DM til Hvalsø, forklarer Dennis Matthiesen.

Duoens forslag blev modtaget positivt hos Danmarks Sportsdanserforbund, som har 13.500 medlemmer på landsplan og er hovedansvarlig for DM. Siden december måned sidste år har Dennis Mathiessen og Davith Hegaard så arbejdet videre med projektet og i første omgang sikret sig den fornødne aftale med Hvalsø Hallerne.

Opbakning er altafgørende
Nu er de to initiativtagere så i fuld gang med at tiltrække lokale sponsorer såvel som at få styr på blandt andet forplejningen til konkurrencens godt 100 par og de forhåbentlig mange publikummer.

- Det skal være lokalt funderet på alle leder og kanter, for hvis ikke der er en lokal opbakning, så kunne vi lige så godt holde det i København, forklarer Dennis Matthiesen, der også er i færd med at finde indkvarteringsmuligheder til alle udøvere såvel som de udenlandske dommere, der ankommer til Hvalsø om godt halvanden måned.

Drømmer om danseskole
En af de kombattanter, der er så heldig at kunne sove i sin egen seng under konkurrencen er Dennis Matthiesens egen datter, Malou Matthiesen, der er 17 år gammel og nummer 19 på verdensranglisten i 10-dans. Hun blev ifølge sin far for alvor bidt af sporten, da familien sad bænket i sofaen med 'Vild med Dans' kørende på skærmen.

- Hun startede med at gå til dans ude i Søndersted én gang om ugen, og i dag rejser Malou verden rundt til konkurrencer, fortæller Dennis Mathiessen.

Det havde til gengæld ikke været muligt for Malou at indlede sin dansekarriere tæt ved familiens hjem i St. Merløse. Nu drømmer hendes far om, at Danmarksmesterskabet i Hvalsø kan blive første taktslag til en lokal danseskole.

- Det er fedt, hvis vi kan inspirere nogle af de publikummer, der møder op i Hvalsø Hallerne, til at gå til dans, og helt fantastisk hvis der med tiden kan tilbydes undervisning herude, siger han.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk