15. april 2021
Forfatteren af David O har mulighed for at løbe med en af de helt store priser inden for børne- og ungdomslitteratur. Foto: Mette Kramer Kristensen.
Forfatteren af David O har mulighed for at løbe med en af de helt store priser inden for børne- og ungdomslitteratur. Foto: Mette Kramer Kristensen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvalsø-forfatter nomineret til stor børnepris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvalsø-forfatter nomineret til stor børnepris
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 06. april 2021 kl. 11:47

Hvalsø: Forfatteren og tegneren Adam O, der er bosat i Hvalsø, er med i opløbet om en af dansk litteraturs helt store hædersvisninger.

'Ukrudt' hedder det afsluttende bind i trilogien 'Den Rustne Verden', som netop har kastet en nominering til Nordisk Råds Børne- og Litteraturpris af sig. Det skriver forfatterens forlag Gyldendal i en pressemeddelelse.

- Adam O. skaber et forståeligt mikrokosmos, der spejler alt det, vi kender fra vores dagligdag: skrald, fake news og usunde monopoler. Sproget er skarpt og samtidig legende let, og bliver derfor aldrig en "metallisk stemme" i den herligt konfronterende og civilisationskritiske sci-fi-fortælling i øjenhøjde med målgruppen. (...) Adam O. skriver overbevisende om håb i en verden, der ellers har slukket lyset. Han gør det med noget helt særligt på hjerte, lyder det blandt andet i Nordisk Råds begrundelsen for normeringen.

Rost trilogi
I januar blev det offentliggjort, at Den rustne verden 3 - Ukrudt var nomineret til Politikens Litteraturpris 2020, og siden er det meldt ud, at Den Rustne Verden er på Kulturministeriets shortliste over de titler, som er i spil til at blive nomineret til ministeriets Forfatterpris. Nomineringen til Nordisk Råds Børne- og Ungdomslitteraturpris er således den tredje udmelding om en nominering eller en shortlist til nominering, der på godt to måneder tilfalder Den rustne verden.

Postapokalyptisk verden
I Adam O.'s postapokalyptiske verden er det børnene, der handler og kæmper mod fake news, for klima, klode og mennesker. Børnene slår sprækker i den verden, de voksne har bygget op, og de indgyder håb for fremtiden. Både anmeldere og nomineringskomiteer har været enige om, at trilogien er et værk, der står solidt plantet i sin samtid: Den rustne verden er blevet kaldt et klimaepos til tiden. I trilogien tages den lurende katastrofe op på en måde, der rummer håb og humor, så alle læsere kan være i historien og både lade sig spejle, underholde og inspirere.

Adam O (f. 1976) har gennem en årrække lavet tegneserier, bl.a. Ruiner fra 2011. Han debuterede som romanforfatter i 2019 med Den rustne verden 1 - Flugten fra Danmark. Adam O tegner desuden til hjemløseavisen Hus Forbi.

Tip os


mcred@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk