8. maj 2021
Gitte Vincents (th) stopper som formand efter 20 år på posten og overlader pladsen til Mai Klærke Mikkelsen. Foto: Bodil Jessen.
Gitte Vincents (th) stopper som formand efter 20 år på posten og overlader pladsen til Mai Klærke Mikkelsen. Foto: Bodil Jessen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvalsø Løbeklub skifter ud i toppen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvalsø Løbeklub skifter ud i toppen
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 01. maj 2021 kl. 09:18

Hvalsø: Det er skiftedag i Hvalsø Løbeklub, hvor Gitte Vincents efter 20 år i spidsen for den lokale forening for kort tid siden overlod formandsposten til Mai Klærke Mikkelsen.

- Jeg løber ikke selv så godt mere, jeg har fået børnebørn, og jeg er mere træt, når jeg kommer fra arbejde. Jeg synes ikke, jeg har energien længere, og der mangler noget nyt blod. En ny måde at gøre tingene på, siger 62-årige Gitte Vincents i forbindelse med skiftet.

Den mangeårige frontfigur og indpisker i den lokale løbeklub fortsætter dog i bestyrelsen lidt endnu, hvor hun er kasserer. Gitte Vincents er desuden en af de 14 tovholdere, som hver især er ansvarlige for udvalgte træningsaktiviteter.

Nye idéer
Hendes afløser fortæller, at formandsskiftet ikke skal ses som et opgør med løbeklubbens traditioner. Faktisk tværtimod. 41-årige Mai Klærke Mikkelsen vil gerne introducere nye tiltag, for eksempel foredrag om løb, men hun vil gøre det ved at bygge oven på Hvalsø Løbeklubs kerne og store vægt på fællesskab.

- Jeg vil gerne holde fast i det utroligt gode arbejde, som Gitte og de andre har opbygget. Jeg kan godt lide, at Hvalsø Løbeklub dyrker løbeglæden og er åben og meget lidt formalistisk - hos os handler det ikke om administration og medlemskort og kontingenter. I mange af de mere organiserede løbeklubber, som jeg er stødt på, synes jeg, at der er lovlig meget vægt på formalia og kæft, trit og retning, siger den nye tovholder, der samtidig har en helt konkret målsætning, som hun håber på at kunne indfri.

- Vi skal meget gerne have nogle flere til at stille op som frivillige og tovholdere. Og tovholderne må meget gerne være mere udfarende, nu hvor coronarestriktionerne så småt bliver lempet, og vi igen må samles flere. Det kunne være fedt, hvis tovholderne gjorde opmærksom på deres træningsaktiviteter, så nye løbere ved, hvem de skal henvende sig til, og hvor og hvornår de skal dukke op. Vi skal gerne have styrket vores information, for der kommer jo hele tiden nye mennesker til, som måske godt kunne tænke sig at blive en del af løbeklubben, fortæller hun.

Tryg ved ny formand
Gitte Vincents mener, at Hvalsø Løbeklub er i trygge hænder med den nye formand ved roret.

- Mai er et fund for løbeklubben. Jeg er så glad for, at det er hende, der skal være formand, for hun er helt fantastisk. Hun er fuld af energi og gode ideer, og hun er et meget dejligt og rummeligt menneske. Vi er så heldige, at hun vil være vores formand, siger Gitte Vincents.

Forskellige indgangsvinkler
Selvom begge kvinder elsker at løbe, blev deres indgang til idrætsgrenen vidt forskellig.

For den nye formand startede det med kærlighed.

- Jeg var forelsket. Jeg havde lige mødt Mikkel. Han løb, og jeg ville gerne være en løber ligesom ham, siger Mai Klærke Mikkelsen, der i dag er udstyret med DGI's løbetræneruddannelse.

Gitte Vincents har i mange år været et velkendt ansigt i Hvalsøs foreningsliv. Men ikke alle ved, at det i høj grad er Hvalsø Løbeklubs fortjeneste, at hun og manden Lars overhovedet valgte at slå sig ned i byen, hvor Gitte har haft lægepraksis siden 1994.

- Lige omkring den tid jeg begyndte som læge i Hvalsø, fik jeg nok af al den røg og kvittede smøgerne. Men når jeg ikke kunne ryge, skulle jeg jo putte noget andet i munden, og så jeg begyndte at æde. Jeg åd, og jeg åd. Slik i rå mængder, og jeg tog selvfølgelig en masse kilo på. Samtidig blev jeg ældre og mærkede, at jeg blev mere og mere slatten i min krop. Til sidst kunne jeg ikke holde mig selv ud, fortæller den ærlige læge, der siden da har tilbagelagt adskillige maraton.

Ud over lys og luft og masser af motion har Gitte Vincents haft et stort socialt udbytte af at være en del af Hvalsø Løbeklub.

- Jeg må da også sige, at jeg reelt har fundet mit netværk og mange af mine venner gennem løbeklubben. Og det at komme tættere på de mange søde og rare mennesker, vi havde mødt gennem løbeklubben, var en væsentlig del af forklaringen på, at vi valgte at flytte til Hvalsø, siger hun.

Tip os


mcred@sn.dk

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk