21. februar 2020
Charlotte Wiberg fik Lejre Kommunes handicappris, fordi hun sammen med sin mand Rene Wiberg th., har gjort det muligt for gangbesværede og handicappede at komme ind i apoteket nu. Tv. borgmester Carsten Rasmussen.
Charlotte Wiberg fik Lejre Kommunes handicappris, fordi hun sammen med sin mand Rene Wiberg th., har gjort det muligt for gangbesværede og handicappede at komme ind i apoteket nu. Tv. borgmester Carsten Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvalsø Apotek fik årets handicappris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvalsø Apotek fik årets handicappris
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 08. oktober 2019 kl. 17:10
Af Tekst og foto: Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: I lørdags blev Lejre Kommunes handicappris uddelt i Domus Felix og prismodtageren var Charlotte Wiberg, indehaver af Hvalsø Apotek.

Prisen blev givet for ægteparret Rene og Charlotte Wibergs indsats for at gøre apoteket tilgængeligt for svært gående og handicappede, uden at det ødelagde den smukke bygning.

Der skulle tænkes og investeres og samtidig med at trappen blev bygget, skulle kunderne også kunne komme på apoteket: "Men med min families støtte og mit engagerede personale lykkedes det", sagde Charlotte Wiberg.

"Og nu er der nem adgang og endda med el-crosser, som der står i indstillingen og det er det samme som en el-scooter, har jeg fundet ud af", som borgmesteren så morsomt hæftede sig ved.

Prisen var på 5.000 kroner, som Charlotte Wiberg valgte at donere til Parasport Danmark, der sender atleter af sted til paraolympiske lege i 2020.

Let adgang til Domus Felix
Formanden for Handicaprådet i Lejre, Jan Andersen var også til stede. Han er ramt af Sclerose og glædede sig over, at de 500.000 kroner som årligt er afsat på kommunens budget denne gang var gået til et nyt handicaptoilet og en automatisk døråbner i Domus Felix, foruden at der ikke længere er niveauforskel ved indgangen. Som gangbesværet er det alfa og omega at kunne få adgang til huset og for den sags skyld andre steder.

Lige uden for indgangen er der desuden kommet en ny handicapparkeringsplads.

Indenfor og udenfor
Borgmester Carsten Rasmussen holdt den første tale, og han talte om den store forskel, der var i at være indenfor og udenfor.

Et handicap må ikke være en barriere, sagde borgmesteren og talte om, at det, der for raske er så ligetil, kan være en barriere for en gangbesværet eller kørestolsbruger. Et trin kan betyde en stor forskel.

Handicaprådet var efterfølgende vært ved et fint traktement.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk