12. juli 2020
Parkeringspladsen ved Fakta og Søtorvet har endelig fået skiltning, der angiver hvor længe man må holde der, men skitlningen er endnu ikke helt gennemført. Foto: Palle Bruselius
Parkeringspladsen ved Fakta og Søtorvet har endelig fået skiltning, der angiver hvor længe man må holde der, men skitlningen er endnu ikke helt gennemført. Foto: Palle Bruselius
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hovsa-p-regler på Søtorvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hovsa-p-regler på Søtorvet
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 23. oktober 2019 kl. 11:10
Af Palle Bruselius
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HVALSØ: Et stort ubenyttet stykke i midten af pladsen og ret ofte - også ¬ efter fyraften - en parkeret lastbil, der har fyldt godt i landskabet i den ende der ligger længst væk fra Fakta, har længe været det syn, man kunne opleve, hvis man skulle handle i Fakta eller havde et ærinde på Søtorvet.

I sidste uge placerede Lejre Kommune to skilte, begge med teksten '1 time', og så var der egentlig ikke så meget at tage fejl af, skulle man tro. Det var der nu alligevel, for gjaldt skiltningen hele parkeringspladsen eller var det kun et begrænset antal pladser, som diskussionen både på gaden og på Facebook hurtigt drejede sig om? Vi har fået en præcisering fra Lejre Kommunes trafikafdeling.

"Det var nok en lidt hurtig løsning", siger Nicky Petersen fra Lejre Kommunes trafikafdeling.

"Det drejer nemlig sig mere præcist kun om de 20 pladser, der ligger nærmest Fakta. Det skal derfor opsættes en mere specifik skiltning. Skiltene er bestilt og vil være opsat om 14 dage til en måneds tid", fortæller Nicky Petersen videre.

Når skiltningen er endelig på plads, vil der efter kommunens vurdering ikke være mulighed for misforståelser vedrørende, hvor 1-times parkeringen gælder, og hvor man må holde i længere tid.

Lejre Kommune har generelt set ikke lavet sine egne særlige parkeringsbestemmelser, sådan som nogle kommuner har, men henholder sig som flertallet af landets kommuner til bestemmelserne i færdselslovens paragraffer om parkering. Heraf følger, at lastbiler ikke må parkeres i båsene på parkeringspladsen. Man skal nemlig kunne holde indenfor rammerne af én bås, og det vil indlysende nok ikke være muligt med en lastvogn.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk