16. oktober 2019
"Det der er det fantastiske ved at deltage i stafetten er åbenheden", siger Pia Bøllund, der er blandt stafettens holdkaptajner. Privatfoto.
"Det der er det fantastiske ved at deltage i stafetten er åbenheden", siger Pia Bøllund, der er blandt stafettens holdkaptajner. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holdkaptajn: Stafet skaber åbenhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holdkaptajn: Stafet skaber åbenhed
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 12. juni 2019 kl. 14:14
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Når Pia Bøllund fra Ugerløse stiller til start i weekendens Stafet for Livet Tølløse, vil det være tredje gang, hun deltager i motionseventen til fordel for Kræftens Bekæmpelse.

Og ligesom det var tilfældet sidste år, vil hun stå i spidsen for Team Bøllund Koefod, der i skrivende stund har 54 deltagere.

"Det der er det fantastiske ved at deltage i stafetten er åbenheden. Da jeg selv fik konstateret lymfekræft for år tilbage, kunne jeg mærke, at det var svært for nogle i min omgangskreds at tale med mig om sygdommen. Til stafetten tør vi tale om det og vise, hvem man er, og hvad man har været igennem, og det er en meget stærk oplevelse", fortæller den 46-årige holdkaptajn, der i dag er erklæret kræftfri.

"Da jeg var med for første gang i 2017 som fighter, var jeg i kemobehandling, og det var så stor en oplevelse, at jeg med det samme tænkte: jeg vender tilbage, når jeg har det bedre", fortsætter holdkaptajnen, der til daglig arbejder som skolelærer.

I Pia Bøllunds tilfælde har deltagelsen i Stafet for Livet Tølløse udviklet sig til lidt af et familieforetagende. Både hendes mand, tre børn, mor og far og yderligere 12 familiemedlemmer står således last og brast med deres kaptajn i samtlige af stafettens 24 timer.

"Vi er en del på holdet, der ligger i telt på pladsen og kommer til at være derude i samtlige 24 timer. Det er udover min mand og børn, den øvrige familie også flere gode venner. Vi skal nok få gået og løbet nogle runder, og mine to store drenge når nærmest op på et maraton i løbet af stafetten", fortæller Pia Bøllund, der håber, at samtlige deltagere på Team Bøllund Koefod til sammen kan tilbagelægge over 2000 omgange i løbet af stafetten.

Lykkes det at indfri målsætningen om de mange runder, vil dét resultat i sig selv udmønte sig i 6000 kroner til Kræftens Bekæmpelse. Det skyldes, at holdets tre sponsorer, Smedegården i Uggerløse, Borød Enterprise og Tømrerfirmaet TC Byg hver især donerer én krone pr. omgang.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk