5. august 2020
Det går bedre med at få borgerne i Holbæk Kommunes i arbejde.
Det går bedre med at få borgerne i Holbæk Kommunes i arbejde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk hjælper flere i beskæftigelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk hjælper flere i beskæftigelse
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. april 2019 kl. 08:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Kommune: Beskæftigelsesministeren Troels Lund Poulsen (V) har den seneste tid undersøgt kommunernes aktivitet for borgere på offentlig forsørgelse. Selvom Holbæk Kommune fortsat halter bagefter, når det eksempelvis handler om antallet af borgere på kontanthjælp, afslører undersøgelsen flere positive resultater.

Således placerer Holbæk Kommune sig samlet set på en 9. plads på tværs af alle målgrupper i forhold til at give borgerne de samtaler, som de har ret til og krav på. Samtidig er den såkaldte passivandel (borgere, der ikke har modtaget et kommunalt tilbud inden for de sidste 12 måneder) for dagpengemodtagere nede på 1 procent., hvilket udløser en tredjeplads blandt samtlige af landets kommuner.

Når det gælder kontanthjælpsmodtagerne passivandelen nede på 10 procent, hvilket placerer Holbæk Kommune på en 12. plads i hele landet.

"Det er en fornøjelse, at der gennem det sidste år er arbejdet så stærkt og fokuseret med kerneopgaven. Det betyder, at Holbæk Kommune ved udgangen af 2018 var blandt de 10 kommuner i landet, som gør mest af det, som erfaringsmæssigt hjælper flest tilbage på arbejdsmarkedet. Det glæder mig meget, særligt i lyset af, at vi eksempelvis i december 2017 lå på en 85. plads hvad angår samtaler", siger Lars Dinesen (S), der er formand for Udvalget for Beskæftigelse og Uddannelse i Holbæk Kommune.

Ifølge Holbæk Kommuner er de positive resultater et udtryk for en målrettet indsats i Jobcenteret gennem hele 2018. Her har man arbejdet for at understøtte den enkelte i at komme i job og med et særligt fokus på inddragelse af virksomhederne.

Flere i job
At det virker, viser de øvrige resultater i forhold til borgernes tilknytning til arbejdsmarkedet. For eksempel er 465 flere kommet i job inden for det seneste år. Ledigheden for forsikrede ledige er markant lavere end i resten af landet og er helt nede på 1,6 procent. Samtidig er der et fald i antallet kontanthjælpsmodtagere, selvom Holbæk Kommune fortsat har flere end landsgennemsnittet.

"Når vi klarer os bedre på det her område, er det jo først og fremmest godt for den, der kommer i job eller uddannelse. Men det har jo også en betydning i familien, hvor husstandsøkonomien forbedres, og ofte betyder det også en bedre trivsel i familien. For virksomhederne er det helt afgørende for den fortsatte vækst, at de kan få den nødvendige arbejdskraft. Så det her er bare godt og viser, at vores beskæftigelsesindsats er på helt rette vej", siger Lars Dinesen.

Rykket fra offentlig forsørgelse til beskæftigelse påvirker også kommunens økonomi - faktisk fra to sider. Dels giver flere beskæftigede flere skatteindtægter, og dels har kommunen færre udgifter til forsørgelse. Nettopåvirkningen er godt 165.000 kroner hver gang en person går fra at være fuldtid på offentlig forsørgelse til at være fuldtid i job.ta: Fo

Tip os


mcred@sn.dk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk