29. november 2020
Udfasning af fossile brændsler, og yderligere satsning på vedvarende energi skal bidrage til at nå målet om en reduktion i CO2-udledningen på 70 procent om ti år.
Udfasning af fossile brændsler, og yderligere satsning på vedvarende energi skal bidrage til at nå målet om en reduktion i CO2-udledningen på 70 procent om ti år.
Foto: Tubas Løkkegaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Holbæk Kommune vil være klimaduks i 2030: Flertal ønsker at reducere CO2-udledning med 70 procent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holbæk Kommune vil være klimaduks i 2030: Flertal ønsker at reducere CO2-udledning med 70 procent
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 23. januar 2020 kl. 10:59

Tølløse: Et stort flertal i Økonomiudvalget indstiller til Kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune at lægge sig på linje med det nationale reduktionsmål. Dermed bliver Holbæk blandt de kommuner i landet, som har den laveste udledning af klimagasser.

- Klimaforandringerne kræver, at vi gør alt, hvad vi kan for at reducere vores klimaaftryk både som kommunal institution og ved at få borgere og virksomheder i kommunen med på omstillingen. Vi har allerede opnået en markant reduktion af CO2-udledningen de senere år. Men vi skal sætte barren højere. Det gør vi blandt andet ved at udfase brugen af fossile brændsler, og sikre, at fremtidens energiforsyning i Holbæk Kommune er baseret på vedvarende energi, siger borgmester i Holbæk Kommune, Christina Krzyrosiak Hansen.

Alle skal bidrage
I øjeblikket er udarbejdelsen af en strategisk energiplan for hele Holbæk Kommune i fuld gang. Her er fokus blandt andet på, hvordan fremtidens energiforsyning er grøn og bæredygtig. Dermed vil den strategiske energiplan være med til at reducere CO2-udledningen. Men den vil ikke kunne gøre det alene. Derfor kræver det store forandringer, som alle i kommunen skal bidrage til.

- Den store landbrugsproduktion i Holbæk Kommune har også en betydning for det samlede klimaregnskab. Det er derfor nødvendigt, at landbruget også bidrager til at finde løsninger for ændret produktion og arealanvendelse, forklarer Christina Krzyrosiak Hansen.

I Økonomiudvalget stemte A, V, O, L, B, Ø, F og C for. I stemte imod. Kommunalbestyrelsen skal endelig godkende og behandle indstillingen på sit møde onsdag 22. januar.

Tip os


mcred@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk