29. februar 2020
Formand Jørgen Boesgård, frivillig Jytte Johnsen og kasserer Hanna Jensen er alle aktive i Hjernesagen i Roskilde og Lejre. Foto: Holger Vincents.
Formand Jørgen Boesgård, frivillig Jytte Johnsen og kasserer Hanna Jensen er alle aktive i Hjernesagen i Roskilde og Lejre. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjernesagen fejrer 20. års jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjernesagen fejrer 20. års jubilæum
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. september 2019 kl. 15:43
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre og Roskilde: Det er med ønsket om at øge tilgangen af frivillige kræfter til foreningen, at Hjernesagen i Roskilde og Lejre inviterer til 20 års jubilæumsreception lørdag den 28. september klokken 10.30 på Plejecenter Kristiansminde i Roskilde.

"Vi håber, at jubilæet kan blive en anledning til at flere får øjnene op for os, for vi har brug for frivillige til at hjælpe til. Eksempelvis med det praktiske omkring vores arrangementer", fortæller formand Jørgen Boesgård.

Hjernesagen i Roskilde og Lejre har i dag omkring 300 medlemmer, der både tæller mennesker, der er ramt af en hjerneskade og pårørende. Foreningens aktiviteter spænder bredt fra udflugter og foredrag til fællesspisninger og fester, samt de regelmæssige medlemsmøder. Hjernesagen i Roskilde og Lejre tilbyder desuden en særlig café for hjerneskadede med sproglige udfordringer samt et forum for ramte i den erhvervsaktive alder.

Frivillig: Betyder meget
En af de frivillige, der er med til at sikre, at de mange aktiviteter kan gennemføres, peger på det fællesskab, der hænger uløseligt sammen med foreningsarbejdet.

"Det har betydet rigtig meget for mig at hjælpe til. Min mand har selv været ramt af en blodprop og arbejdet i Hjernesagen har betydet, at vi kommer ud og møder andre, der slås med de samme problemer som os", fortæller Jytte Johnsen, medlem og frivillig i Hjernesagen i Roskilde og Lejre.

Store udfordringer
Jørgen Boesgård er enig i, at erfaringsudvekslingen er en hjørnesten i Hjernesagens virke.

"Hjerneskader er forbundet med store udfordringer for både dem, der bliver ramt og deres kære. Det er vigtigt at kunne tale med andre i samme situation om hverdagens udfordringer, og hvordan der er mulighed for at få hjælp i det kommunale system", fortæller foreningens formand, hvis hustru blev ramt af en hjerneskade tilbage i 2001.

Det blev begyndelsen på et sygdomsforløb, der for sidenhen fik Jørgen Boesgård til at melde sig ind i Hjernesagen i Roskilde og Lejre. Kort efter påtog han sig rollen som kasserer, et hverv der siden hen blev vekslet til formandsposten.

"At være med i Hjernesagen giver en masse energi og en følelse af, man gør noget godt for folk. Når man kommer hjem fra et arrangement, er det med en fantastisk glæde", fortæller Jørgen Boesgård.

Tilmelding til jubilæet skal ske til Hanna Jensen på hmsjensen@hotmail.com eller 24785518 og gerne senest 22. september.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk