12. juli 2020
13 elever fra musiklinjen på Tølløse Privat- og Efterskole gik torsdag på scenen ved Tysingehave Pleje- og Dagcenter. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

13 elever fra musiklinjen på Tølløse Privat- og Efterskole gik torsdag på scenen ved Tysingehave Pleje- og Dagcenter. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hey Jude: Efterskole satte strøm til Beatles-klassikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hey Jude: Efterskole satte strøm til Beatles-klassikere
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 24. juni 2020 kl. 05:58
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Publikum var hurtige til at råbe ekstranum­mer torsdag formiddag, hvor en gruppe elever fra Tølløse Privat- og Efterskoles gav udendørs koncert på Pleje- og Dagcenter Tysingehave.

I en bagende varme indtog to elevbands fra den lokale efterskole på skift græsplanen foran centret, hvor beboerne sad klar på balkonen.

Og der var noget for en hver smag i løbet af den godt 30 minutter lange koncert. De unge, der alle går på skolens musiklinje, spillede og sang sig gennem numre af blandt andre Michael Jackson og Anne Linnet, ligesom flere Beatles-skæringer også havde fundet vej til repertoiret.

Særligt fællessangen over alle fællessange, Hey Jude, fik publikum til at klappe taktfast, og en enkelt svingom blev det da også til undervejs.

- De ældre har haft en lang periode under coronaen, hvor de har været isoleret, så det er rart at kunne dem en god oplevelse og et tilbageblik på deres ungdom, fortæller 16-årige Rosa Solovej, da Mediecentret fanger hende i minutterne efter koncerten.

Koncerten er en del af Tølløse Privat- og Efterskoles projekt, Fælles Forandring, der er stablet på benene for at gøre en positiv forskel for andre i kølvandet på coronakrisen.

- Det er bare så dejligt at se, hvor glade de ældre er for, at vi kom. Det er netop meningen med Fælles Forandring, uddyber Rosa Solovej.

Ud af boksen
Idéen til projektet opstod, da eleverne vendte tilbage til deres værelser for godt en måned siden ovenpå genåbningen af Danmark.

- På grund af coronaen har vi ingen prøver på skolen i år, og det har tvunget os til at tænke ud af boksen og bruge tiden på noget andet, forklarer Heidi Ingeman-Nielsen, musiklærer på Tølløse Privat- og Efterskole, der har været en af tovholderne på den musikalske del af Fælles Forandring.

Ud over torsdagens koncert har efterskolens elever blandt andet udført havearbejde for ældre i lokalområdet, luftet hunde, ligesom der er blevet produceret podcasts og bygget en skaterrampe til skolegården.

Ud over glæden ved at deltage i Fælles Forandring har eleverne nydt at være tilbage blandt kammeraterne.

- Jeg kunne godt have brugt de to måneder vi mistede, men det har været vildt dejligt at komme tilbage til fællesskabet og få afslutningen med, siger Rosa Solovej.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk