22. juni 2021
Friluftsrådets grønne flag vajer nu over Tølløse Privat- og Efterskole som tegn på, at skolen arbejder med friluftsliv, natur og miljø. Foto: Tølløse Privat- og Efterskole.
gallery icon

Se billedserie

Friluftsrådets grønne flag vajer nu over Tølløse Privat- og Efterskole som tegn på, at skolen arbejder med friluftsliv, natur og miljø. Foto: Tølløse Privat- og Efterskole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønt flag sendt til tops på sidste skoledag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønt flag sendt til tops på sidste skoledag
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 07. juni 2021 kl. 16:49

Tølløse: Udklædning, karameller, fest. Og et grønt flag.

Fredagens afslutning for de ældste elever på Tølløse Privat- og Efterskole, blev samtidig dagen, hvor skole markerede, at den fra næste skoleår må kalde sig "Grøn Skole".

Siden afslutningen på corona-pausen har elever fra privatskolens tre 7. klasser nemlig arbejdet hårdt for at gøre skolen så grøn, at Friluftsrådets grønne flag kunne hejses. Og det skete så fredag 4. juni, hvor skolens 7. og 8. klasser var samlet ved flagstangen. Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

- Det er et fantastisk stykke arbejde vores dygtige 7. klasser har lavet, siger Louise Hoffbeck, der har været en af tovholderne for projektet,

- eleverne har virkeligt knoklet for at gøre klar til i dag, uddyber hun om projektet, der betyder, at Tølløse Privat- og Efterskole er nu udstyret med mange flere blomsterbede, med insekthoteller og med meget mere biodiversitet, uddyber hun.

Appel: Lad ukrudtet stå
Undervejs er der blevet plantet, luget og sået en masse blomster og træer. Der er blevet passet og plejet steder, hvor insekter og fugle forhåbentligt vil lægge sine æg. Og 7. klassernes bedste råd til alle andre lyder: Lad ukrudt være ukrudt - vores insekter er nemlig vilde med ukrudt.

- Det har været rigtigt sjovt at få arbejdet med natur på den her meget direkte måde" siger Albert fra 7.A, der har stået bag lydkulisser til en udstilling om insekter.

- Når man I så mange år bare har viftet insekter væk, fordi man syntes, at de var irriterende, så er det spændende at man nu ved, hvor vigtige de fleste af dem er, fortsætter han.

Stolt forstander
Forstander Henrik Kristiansen kan nu med stolthed præsentere skolen som værende grøn.

- Det har været et ønske i mange år at kunne være en mere grøn skole, siger han og tilføjer: " - Nu er vi kommet så langt, at vi har fået tildelt flaget - så følger arbejdet med at beholde det i mange år fremover. Men endnu vigtigere end det flotte flag er, at det er en spændende vej, som giver vores elever, lærere og de andre ansatte en rettesnor for, hvordan vi som skole behandler naturen omkring os, lyder det fra Henrik Kristiansen.

Tip os


mcred@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk