16. oktober 2021
Dirigent og Lejre-borger Sigrid Damsager havde sammen med forsker og konsulent, Marianne Bigum, stablet mandagens grønne koncertforedrag på benene. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Dirigent og Lejre-borger Sigrid Damsager havde sammen med forsker og konsulent, Marianne Bigum, stablet mandagens grønne koncertforedrag på benene. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønne indspark og musik i kulturhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønne indspark og musik i kulturhus
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. september 2021 kl. 16:59
Af Holger Vincents

Lejre: Mandag aften i sidste uge dannede Domus Felix ramme om det første af to såkaldte koncertforedrag under Klimaugen 2021.

'Samfundstoner' hedder formatet, og emnet mandag aften var grøn mobilitet og mere præcist, hvordan vi i fællesskab får bremset co2-udledningen på transportområdet.

- Vi skal som forbrugere og borgere vise vores politikere, via vores valg, at vi gerne vil gøre noget. Også når det bliver besværligt, fastslog Thomas Have, debattør og programchef i Tomorrow, der er en nonprofit organisation med fokus på bæredygtighed.

Han var flankeret af Anna Thormann Boesen, ekspert i bæredygtig mobilitet og programchef i det grønne partnerskab Gate21.

Sidstnævnte pointerede, at vi som samfund skal tænke klima, sundhed og mobilitet sammen, hvis vi skal gøre målsætningerne til virkelighed.

- Hver gang du er i en ny livsfase så prøv at genoverveje dit transportbehov. Har du eksempelvis brug for to biler, nu hvor børnene er flyttet hjemmefra, lød ét konkret råd til publikum i salen.

Nordisk kormusik
Eksperternes indlæg blev aftenen igennem afløst af nordisk kormusik leveret af Schola Cantorums Kvindekor.

I spidsen for koret står den nylige Lejre-tilflytter Sigrid Damsager, der sammen med forsker og konsulent, Marianne Bigum, har stablet Samfundstoner på benene.

Aden afdeling torsdag aften kastede et kritisk blik på fødevareproduktionen, mens det denne gang var Schola Cantorums Mandskor, der stod for underholdningen undervejs.

Tip os


mcred@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk