25. februar 2020
Grethe Nørtoft Saabye tager orlov fra kommunalbestyrelsen for at blive sekretariatschef i Landdistrikternes fællesråd. Her får det mangeårige kommunalbestyrelsesmedlem selskab af Noa Jankovic, der tiltræder i en nyoprettet stilling som public affairs-chef.
Grethe Nørtoft Saabye tager orlov fra kommunalbestyrelsen for at blive sekretariatschef i Landdistrikternes fællesråd. Her får det mangeårige kommunalbestyrelsesmedlem selskab af Noa Jankovic, der tiltræder i en nyoprettet stilling som public affairs-chef.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grethe Nørtoft Saabye tager orlov fra Kommunalbestyrelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grethe Nørtoft Saabye tager orlov fra Kommunalbestyrelsen
Opdateret 01. november 2019 kl. 13:24
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 01. november 2019 kl. 13:11
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Grethe Nørtfoft Saabye, medlem af Kommunalbestyrelsen for De Konservative tager orlov fra Kommunalbestyrelsen fra 1. januar 2020.

Det fortæller det mangeårige medlem af Kommunalbestyrelsen til Mediecentret Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad. Beslutningen om at tage en pause fra politik skyldes, at Grethe Nørtoft Saabye har fået nyt job. 1. januar tiltræder hun som sekretariatschef i Landdistrikternes Fællesråd, hvor hun har haft plads i bestyrelsen siden 2018.

"Det nye job ligger i Odder, og de første 3 måneder skal jeg være på kontoret i Jylland fire til fem dage om uge, og det mener jeg ikke kan kombineres med arbejdet i Kommunalbestyrelsen", forklarer Saabye, der har siddet i Lejres kommunalbestyrelse de seneste 10 år.

"Jeg synes selv, at jeg har leveret en engageret indsats i Lejre Kommune på vegne af mit parti, og jeg har været meget glad for det. Derfor er det også en stor beslutning, jeg nu har truffet", fortsætter hun.

Det afgående kommunalbestyrelsesmedlem har valgt at tage orlov i seks måneder. Om hun vender tilbage til lokalpolitik efter sommerferien 2020 er endnu ikke afgjort.

"Nu håber jeg på at finde en god balance i mit liv i det kommende halve år, og så vil jeg efterfølgende vurdere, om jeg vender tilbage til politik", lyder det.

Grethe Nørtoft Saabye har sammen med samtlige partier i Kommunalbestyrelsen undtagen Enhedslisten netop opfordret social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) til at ændre de lokale politikeres orlovsordning, der betyder, at byrårds- og kommunalbestyrelsesmedlemmer kan hæve vederlag under orlov.

Nu står hun så selv til at modtage seks måneders løn i den kommende fraværsperiode. Et faktum, som Grethe Nørtoft Saabye, der også er formand for Udvalget for Erhverv og Turisme, ærgrer sig over.

"Jeg synes rent ud sagt, at det er ånssvagt, at man ikke kan frasige sig sit overlovsvederlag. Derfor arbejder jeg på en model, hvor jeg træder tilbage som udvalgsformand i december, så jeg kan få min suppleant (Dorte Kiilerich red.) til at overtage posten", siger Grethe Nørtoft Saabye, der på den måde kan frasige sig sit udvalgsformands-honorar.

Grethe Nørtoft Saabye har en sundhedsfaglig baggrund som jordemoder og har desuden bestridt en stilling som administrationschef i et arkitektfirma, hvorfra hun har erfaring med økonomi og personaleledelse.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk