12. juli 2020
54-årige Michael Brink, cheftræner og daglig leder i Ledreborg Palace Golf Club, har en ambition om at få flere unge igang med golf. Foto: Holger Vincents.
54-årige Michael Brink, cheftræner og daglig leder i Ledreborg Palace Golf Club, har en ambition om at få flere unge igang med golf. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Golfklub har fået flere medlemmer under coronakrisen: Nu vil Ledreborg have fat i de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Golfklub har fået flere medlemmer under coronakrisen: Nu vil Ledreborg have fat i de unge
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 26. maj 2020 kl. 11:18
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Med god afstand til hinanden ankommer medlemmerne drypvis til baren for at tanke kaffe for dernæst at tage plads på Restaurant Fasaneriets terrasse med udsigt til Ledreborg Palace Golf Clubs grønne plæner.

Sådan ser der ud i den lokale golfklub en solbeskinnet tirsdag formiddag, hvor ophævelsen af corona-forbuddet på restauranter har betydet, at der igen er trafik i klubhuset.

- Det sociale er en utroligt vigtig del af stedet. Hvis du ikke bliver en del af et miljø i klubben, er der stor chance for frafald, og jeg synes, at vi gør rigtig meget for at indlemme nye medlemmer i fællesskabet. Ikke mindst med vores klubber i klubben, fortæller Michael Brink, daglig leder og såkaldt PGA Head Pro, på dansk cheftræner, i Ledreborg Palace Golf Club, hvor han kom til i 2018.

Fremgang på Ledreborg
Og der er også gode nyheder, når 54-årige Brink sætter sig foran skærmen på sit kontor få meter fra restauranten, hvor Mediecentret har sat ham stævne. Excelarket på chefens pc afslører nemlig, at Ledreborg Palace Golf Club utroligt nok har budt flere nye ansigter velkommen under coronakrisen. En stigning chefen blandt andet tilskriver lukningen af Skjoldenæsholm Golfklub sidste efterår.

- Vi har i alt 762 medlemmer netop nu, og det er samlet set omkring 40 flere i forhold til sidste år. I samme periode har vi fået omkring 50 nye fuldtidsbetalende voksne, og det er vigtigt, for det er den fuldtidsbetalende del, der lægger flest penge, forklarer Michael Brink, der oprindeligt er bankuddannet.

Ind med modermælken
Selve golfspillet blev Michael Brink introduceret til ganske tidligt. Han var bare fem år, da far og mor tog ham med fra barndomshjemmet i Slagelse og ud på Korsør Golfbane, der dengang i 1971 var en af de første af sin art i Danmark.

- Min lillesøster og jeg fik lov til at ligge på mine forældres golfbags, og jeg blev lynhurtigt fascineret af spillet. Derfor gik der ikke ret længe, før jeg blev udstyret med et lille jern, så jeg kunne gå rundt og tjatte til en golfbold. Det fortsatte hjemme i haven, husker han.

Flere unge ønskes
I nutidens golf-Danmark er det derimod ganske få, der, som Michael Brink, får sporten ind med modermælken. Statistikken taler sit tydelige sprog: Der bliver færre yngre spillere på de danske greens.

Ifølge tal fra DIF og DGI faldt antallet af spillere mellem 0-18 år i Lejre Kommune med 25 procent i perioden 2012-2019. På landsplan er nedgangen i samme periode helt oppe på 47 procent, hvilket også forklarer hvorfor Dansk Golfunion netop nu har en målsætning om at få flere unge spillere til at tage golfhandsken op. En ambition der også gør sig gældende i Ledreborg Palace Golf Club.

- Siden finanskrisen har tilgangen af medlemmer været stigende på landsplan, men samtidig er antallet af unge faldet, så landsgennemsnittet er helt oppe på 62 år. Vi ligger dog noget lavere - på 52 år, men vi vil stadig meget gerne have flere unge ind i klubben, fortæller Michael Brink, der sammen med klubbens øvrige ledelse har iværksat flere initiativer, der skal lokke flere yngre kræfter til. Særligt fordelagtige medlemskaber er indført for at gøre det mere attraktivt for unge spillere at sætte deres underskrift på indmeldingsblanketten. Og senest har Ledreborg så søsat et initiativ målrettet de allermindste.

- Vi har blandt andet startet Børneholdet Miniløverne for de 4-10 årige. Her handler det bare om sjov og leg, i håbet om, at de små bliver bidt af sporten og måske lokker deres forældre med ud og spille, forklarer han.

Fokus på kvinderne
En anden målsætning i klubben netop nu er at få flere kvinder i gang på anlægget.

- 17 procent af vores spillere er kvinder, og den andel vil vi gerne have op. Derfor har vi blandt andet udvidet prøvemedlemskabet for kvinderne, så de får en ekstra træningsdag om fredagen - uden mænd, siger Michael Brink.

Ledreborg-lederens egen vej til trænergerningen og ansvaret for driften af klubben, der åbnede i 2007, er på mange måder lige så snørklet som banetegningen af Ledreborgs 18-hullers Faldo Course - opkaldt efter banens arkitekt, den tidligere engelske topspiller Sir Nicholas Faldo.

For til trods for forældrenes tidlige introduktion til sporten, skulle der gå en rum tid før Michael Brink begyndte at beskæftige sig professionelt med golf.

Højskole blev vendepunkt
Året var 1994, og Brink havde for længst kvittet bankverdenen, taget en uddannelse som socialpædagog og landet et job som underviser i idræt på Oure Højskole. Her fik han idéen til at starte et egentligt golfhold op, og det blev så populært blandt kursisterne, at Michael Brink lige siden har fokuseret hovedparten af sine vågne timer på golfsporten. Fra 2005-2008 tog han uddannelsen som golftræner i Trelleborg Golfklub Slagelse og blev straks derefter ansat som cheftræner i Næstved Golfklub. Efter et årti i det sydsjællandske var det så Ledreborgs tur til at få Brink på lønningslisten.

- Jeg har ikke revolutioneret det Ledreborg Palace Golf Club står for, men jeg vil alligevel våge at påstå, at jeg i løbet af det sidste halvandets års tid har fået defineret, hvad der er vores DNA. At vi er en golfklub, der er lidt bedre og derfor også lidt dyrere end de fleste. Men at vi først og fremmest en klub for alle. Vi er hverken snobbede eller højpandede, fortæller han.

Tip os


mcred@sn.dk

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk