25. september 2021
Økoforetagendet Godis Grønt, med indehaver Fredrik Sahlin i spidsen, deltog også i lørdagens Lejre Høstfestival. Den lokale virksomhed havde medbragt et bredt udvalg af grøntsager fra marken, der ligger få meter uden for Lejre by. 		Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Økoforetagendet Godis Grønt, med indehaver Fredrik Sahlin i spidsen, deltog også i lørdagens Lejre Høstfestival. Den lokale virksomhed havde medbragt et bredt udvalg af grøntsager fra marken, der ligger få meter uden for Lejre by. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Galleri: Klimaugen skød op af Høstfestivals muld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Galleri: Klimaugen skød op af Høstfestivals muld
Opdateret 13. september 2021 kl. 14:23
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. september 2021 kl. 14:20
Af Holger Vincents

Lejre: Høstfestival, solskin og hundredvis af besøgende lagde i weekenden kimen til Klimaugen 2021, der i de kommende dage byder på et væld af arrangementer spredt ud over Lejre Kommune.

- Det er en fornøjelse at se, at Lejre Høstfestival er tilbage, som den plejer at være, og at det i år samtidig bliver begyndelsen på en ny tradition til fordel for klimasagen, præsenterede Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) den nye kommunale satsning i sin åbningstale ved kulturhuset Domus Felix lørdag klokken 10.00.

Med ordene sparkede borgmesteren gang i en 2021-udgave af festivalen med 34 boder med lokale råvarer, delikatesser og kunsthåndværk på plænen foran kulturhuset. Dagen bød desuden på både musik og underholdning.

Politisk debat
Inden for stod den traditionen tro på politisk debat. I år med fokus på bosætningen i Lejre by. Og at der er et kommunalvalg i vente kunne også mærkes udenfor, hvor partierne var på plads med telte og flag.

Hos de seks frivillige, som har stablet Lejre Høstfestival på benene, var der først og fremmest en kæmpe glæde at spore over, at man efter en noget mere skrabet coronaudgave sidste år, nu er tilbage på fuldt blus.

- Det er så skønt, og vi er så glade over, at vi kan være så mange i år. Der er ingen restriktioner, og folk kan bare være sammen. Det er så fedt at se, fortalte Lejre Høstfestivals formand Eva Sønderstrup-Andersen til Mediecentret.

Formanden, der selv er økologisk landmand, glædede sig samtidig over, at man er med til at skubbe Klimaugen 2021 ud over startrampen.

- Vi er meget glade for at være med til at tage hul på Klimaugen, for det er en begivenhed, der lægger sig fint i forlængelse af Lejre Høstfestival, forklarede Eva Sønderstrup-Andersen.

- Vi er eksempelvis meget optagede af den indsats, vi kan gøre som forbrugere ved at købe lokalt, uddybede hun.

Klimaugen 2021, som Lejre Kommune står bag i samarbejde med borgerne, byder i denne uge på et væld af grønne foredrag, workshops og meget andet.

Tip os


mcred@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk