13. august 2020
Billede
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gæster strømmer til Sagnlandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gæster strømmer til Sagnlandet
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 28. juli 2020 kl. 06:16
Af Tomas Skov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: - Det er en kombination af, at vi har masser af udendørs plads og så den nye Kongehal som det store trækplaster, siger arkæolog og kommunikationschef Tania Lousdal Jensen i Sagnlandet Lejre.

Juli er normalt en god måned, men denne juli er endnu bedre end sidste år, og gæsterne står derfor i kø for at komme ind i det 43 hektar store forskningscenter og udflugtsmål.

Der er dog kun ganske kort ventetid, idet køen deler sig i fire, når gæsterne er kommet indenfor. Umiddelbart efter billetkøb og afspritning har de daglige 1.300-2.000 gæster uhindret adgang til hele det store område og den nye 650 kvm store Kongehal.

Plads til endnu flere
Selv med så mange daglige besøgende er der dog plads til langt flere på det store område. Med krav om fire kvm til hver gæst ville der i princippet være plads til helt op til 107.000 gæster i Sagnlandet lejre på en dag.

- Der er vi trods alt ikke endnu. Men vi har jo et vidunderligt landskab med masser af plads, og vi har afgjort plads til endnu flere end de antal, der kommer nu, siger Tania Lousdal Jensen.

De mange daglige gæster har skabt pres på parkeringsforholdene ved besøgscentret, men det har man løst ved at inddrage en mark, så der nu er rigelig plads til parkering.

Tip os


mcred@sn.dk

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk