14. juli 2020
Fem elever fra 7.a på Allerslev Skole har startet virksomheden Fra Jorden. Fra venstre er det Viola Büchert, Ida-Marie Schimming, Hannah Simonsen, Karl-Emil Grieger og Sofus Jørgensen. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Fem elever fra 7.a på Allerslev Skole har startet virksomheden Fra Jorden. Fra venstre er det Viola Büchert, Ida-Marie Schimming, Hannah Simonsen, Karl-Emil Grieger og Sofus Jørgensen. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gad ikke gå med aviser: Skoleelever springer ud som iværksættere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gad ikke gå med aviser: Skoleelever springer ud som iværksættere
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 03. januar 2020 kl. 10:12
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: Når man er 13 år gammel, synes mulighederne for at tjene sine egne penge ofte begrænsede.

Men så kan man jo altid tage sagen i egen hånd og starte sin egen virksomhed. Det er netop, hvad fem skolelever fra Allerslev har valgt at kaste sig ud i med deres fælles forretningseventyr 'Fra Jorden'.

"Det stod mellem at være avisbud og starte sit eget", lyder det indledningsvis fra Viola Büchert, der går i 7.a på Allerslev Skole. Den 13-årige folkeskoleelev fik med en smule hjælp fra sin mor idéen til at starte hobbyvirksomheden ud fra en ambition om at skabe et sjovt fritidsjob.

"Vi delte flyers ud, hvor vi fortalte om idéen til virksomheden og fik hurtigt mange tilbagemeldinger fra folk, der spurgte, hvornår vi kunne levere", fortsætter hun.

Økologiske specialiteter
Med udgangspunkt i den positive respons har Viola Büchert sammen med de jævnaldrende klassekammerater Ida-Marie Schimming, Hannah Simonsen, Karl-Emil Grieger og Sofus Jørgensen udviklet Fra Jorden, der i dag leverer økologiske specialiteter direkte til døren i lokalområdet.

Konceptet går i al sin enkelthed ud på, at man som kunde kan afgive en bestilling på virksomhedens hjemmeside. Her kan der foreløbig vælges mellem lokale økologiske æg, surdejsbrød og naturvin, mens det er planen at udvide sortimentet gradvist.

"Vi har først og fremmest valgt de her produkter, fordi de er økologiske, og så fordi vi synes, de manglede her i kommunen", forklarer Sofus Jørgensen.

"Samtidig brander Lejre sig som en grøn kommune, så det var oplagt at gå den vej", supplerer Karl-Emil Grieger.

Hver torsdag eftermiddag mødes de fem iværksættere hos Viola, hvor de i fællesskab pakker ugens ordrer og derefter i fællesskab cykler op og ned ad gader og stræder, så varerne kan komme sikkert frem til det nye foretagendes kunder.

"Vi kører rundt på en ladcykel, så vi leverer klimavenligt. Men det er også hårdt, for der er mange bakker i området", forklarer Sofus Jørgensen.

Træder i pedalerne
De fem kammerater skiftes derfor til at træde i pedalerne, og samme rotationsprincip gælder de øvrige opgaver, der er forbundet med driften af virksomheden.

"I den ene uge, er der én der holder styr på bestillingerne i Excelarket, én der tager sig af de sociale medier osv., og så bytter vi", forklarer Ida-Marie Schimming med henvisning til, at Fra Jorden også er aktiv på Instagram og Facebook.

Og der er allerede nok at se til for medlemmerne af den entreprenante kvintet. Seneste optælling viser, at virksomheden siden den første leverance 7. november i år allerede har rundet knap 40 kunder. Det betyder samtidig, at der kan være nok at se til i en hverdag, hvor skolen som bekendt også skal passes.

"Vi har sent fri, men til gengæld er skolen lektiefri, så det kan godt fungere, men vi bruger meget tid på Fra Jorden. Vi mødes fast to gange om ugen", fortæller Hannah Simonsen.

Tip os


mcred@sn.dk

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk