26. februar 2020
300 frivillige deltog i Lejres første udgave af Frivillig Fredag. 

Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

300 frivillige deltog i Lejres første udgave af Frivillig Fredag. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frivillige fejret ved prisfest på Ledreborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frivillige fejret ved prisfest på Ledreborg
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 01. oktober 2019 kl. 14:45
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ledreborg: De sad bænket om bordene i hundredevis på Ledreborg Slot fredag aften, hvor Lejre Kommune for første gang inviterede til Frivillig Fredag. En begivenhed der, som navnet antyder, hylder kommunens frivillige kræfter.

"Vi har inviteret jer, fordi I har én ting til fælles: I gør en forskel. I giver jeres tid og jer selv til noget, som I tror på", lød velkomsten fra Lejre-borgmester Carsten Rasmussen (S) omkring klokken 17.30 i Slotsladen, der dannede ramme om fejringen af de utrættelige ildsjæle.

"Lejre Kommune er en af de kommuner i Danmark, hvor færrest er ensomme. Og jeg tror, der er en tæt sammenhæng mellem den lave ensomhed og jeres indsats", roste borgmesteren.

Omkring 300 mennesker havde tilmeldt sig aftenens festligheder, der både bød på fællesspisning, livemusik og en optræden med komikeren Andreas Bo.

Prisvindende motionister
Inden da var det dog formanden for Udvalget for Kultur- og Fritid, Claus Jørgensens (SF), tur til at gå på scenen og styre aftenens egentlige højdepunkt i havn: uddelingen af Frivillighedsprisen. En pris der gives til en forening eller en person, som gennem en årrække har ydet en særlig frivillig indsats og samtidig vist sig som et godt eksempel for andre.

"Vi vil meget gerne have mange flere med som frivillige. Det gælder både i de gode gamle foreninger og i de mange nye fællesskaber, som skyder frem i denne tid. 18 er kommet til i år", fortalte udvalgsformanden i sin optakt til overrækkelsen af prisen.

"Årets prismodtagere har - blandt andet - et stærkt fokus på motion. Og det fokus ligger jo ikke kun i tråd med vores sted, men også med bevæg dig for livet", røbede Claus Jørgensen, inden han tildelte Senior- Humør- og Motionsklubben i Lejre Kommune Frivillighedsprisen og de medfølgende 5.000 kroner.

En hæder foreningens bestyrelse kunne modtage foran kollegerne i Slotsladen, der kvitterede med et behørigt bifald.

"Jeg er lige så stolt og glad som dem, der vinder prisen til Oscar-uddelingen. Jeg vil gerne sige tak til alle jer, der er med i foreningen. I gør virkelig en forskel", lød det i formand Henry Petersens takketale.

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk