25. september 2020
Hver tirsdag morgen hopper seniorerne fra Ugerløse Svømmeklub i det opvarmede bassin. Tæt ved kanten er svømmetræner Gy Østergaard i fuldt gang med at undervise motionisterne. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Hver tirsdag morgen hopper seniorerne fra Ugerløse Svømmeklub i det opvarmede bassin. Tæt ved kanten er svømmetræner Gy Østergaard i fuldt gang med at undervise motionisterne. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Friluftsbad er et samlingspunkt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friluftsbad er et samlingspunkt
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 07. august 2020 kl. 10:52
Af Holger Vincents

Ugerløse: Plask, musik og masser af latter giver genlyd i Ugerløse Friluftsbad tirsdag morgen, hvor en gruppe ivrige seniorer netop har indtaget det opvarmede 25-meter bassin. Tæt ved kanten står svømmetræner Gy Østergaard og instruerer motionisterne, der har fordelt sig i vandet med god afstand til hinanden.

- Det er rigtig dejligt at være tilbage igen. Da coronaen lukkede Danmark ned, regnede jeg ikke med, at vi ville komme i gang i år, så det var en stor, men glædelig overraskelse, da det skete, fortæller den 44-årige træner fra Ugerløse Svømmeklub.

Corona og dansk sommer

Ugerløse Friluftsbad genåbnede den 13. juni, uden at antallet af besøgende dog har været overvældende. På den travleste dag i år lyder rekorden på 85 besøgende. Sidste år var tallet over 200. En udvikling badets driftsansvarlige tilskriver en kombination af covid-19 og blandet dansk sommervejr.

- Det har helt klart sat en dæmper på folks lyst til at bade hos os, men det er forståeligt i de her coronatider, siger Ivan Svendsen, teknisk serviceleder i Ugerløse Friluftsbad, mens han viser rundt på anlægget, der åbnede helt tilbage i 1933 og senest gennemgik en større renovering i 2015.

Gratis sommerferieentré

I år har Holbæk Kommune gjort det gratis før børn og unge mellem 7-17 år at besøge Ugerløse Friluftsbad. Et tiltag der er indført som en del af kommunens sommerpakke oven på nedlukningen af Danmark.

Og med fri entré og god plads i bassinet, er der altså alt mulig grund til at trække i badetøjet i den sidste del af skolernes sommerferie.

- Vi har også en vippe, der normalt er meget populær blandt børnene, fortæller Ivan Svendsen.

Fuldt forsvarligt

Den 57-årige driftschef understreger samtidig, at det sundhedsmæssigt er fuldt ud forsvarligt at hoppe en tur i den lokale balje. Der er blandt andet sat begrænsninger på, hvor mange der må bade ad gangen, tage sig en slapper i saunaen eller benytte omklædningen.

- Vi gør rent i omklædningsrummene én gang i timen i hele åbningstiden, samtidig med at vi sørger for, at der hele tiden er god plads i bassinet, og corona overføres ikke via klorvand, forklarer Ivan Svendsen.

"Vigtigt at lære at svømme"

Én af de motionister, der fortsat føler sig helt tryg ved at tage en dukkert i Ugerløse Friluftsbad er 70-årige Margit Hoffmann Sørensen, der samtidig en af Ugerløses Friluftsbads mest trofaste brugere. Denne tirsdag har hun allerede været i vandet én gang tidligere på morgenen for at få overstået sin daglige svømmetur på én kilometer. Nu er hun så i vandet igen sammen med de øvrige deltagere på den lokale svømmeklubs seniorhold.

- Jeg startede for 40 år siden, da mine børn skulle lære at svømme og har været i vandet lige siden, fortæller den pensionerede husholdningskonsulent, der også har plads i Ugerløse Svømmeklubs bestyrelse.

- Først og fremmest er det meget vigtigt, at alle lærer at svømme. Jeg har altid været glad for vand, og svømning er utroligt godt til at holde sig i gang. Samtidig er det en god måde at have et socialt samvær og møde folk fra lokalområdet, siger den flittige motionist, der bor syd for Ugerløse.

Tip os


mcred@sn.dk

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk