14. juli 2020
De franske elever fik en stor oplevelse i Sagnlandet Lejre. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

De franske elever fik en stor oplevelse i Sagnlandet Lejre. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Franske elever på udveksling i Kirke Hyllinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Franske elever på udveksling i Kirke Hyllinge
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 28. november 2019 kl. 20:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kirke Hyllinge: Elever fra en fransk privatskole har været på besøg i Kirke Hyllinge skole. Skolen er en fransk katolsk privatskole St. Joseph du Loquidy fra Nantes i Frankrig.

Hovedideen har været at bringe elever fra to forskellige kulturer sammen. En stor privatskole fra en storby og en lille folkeskole fra provinsen. De har været indkvarteret privat.

I ugens løb hjalp Thorbjørn Sode i Kirke Hyllinge Tennisklub, Lars fra taekwondoklubben og Jakob Kielberg med undervisning i robottechnology.

Derudover var det også en kæmpe oplevelse - i verdensklasse at besøge Sagnlandet, hvor Laurent og Jutta formidlede den gamle Anglo Saksiske Myte om: "Beowulf." Historien tager sit udspring i Skjoldungernes univers og det har været helt magisk faktisk at være tæt på fortællingens lokation i Lejre. Tur til København

Det blev også til en tur til København med kanalrundfart. På vej rundt i havnekanalerne passerede vi statsminister; Mette Frederiksen, som stod ved en kanalkant nær Christiansborg. Vores elever vinkede til hende og de fik svar fra Mette der vinkede begejstret tilbage med begge arme over hovedet!

Eleverne har fortalt, at de har skullet yde en stor indsats indbyrdes for at få samtalerne igang imellem de franske og danske elever. Alle har haft gjort en kæmpe indsats for at få de franske gæster til at føle sig velkomne i Lejre.

De franske elever er taget hjem, men deres forældre har udtrykt utrolig begejstring og aldrig oplevet noget lignende med så stor og imødekommende gæstfrihed og så spændende et uge program. De franske elever udtrykker også glæde over at have været et sted, hvor man som barn har kunnet færdes frit omkring på skolens og klubbens område.

Det har været et stort logistisk arbejde at holde styr på 97 elever, men det er gået fint og der skal også lyde en kæmpe tak til alle de danske forældre der tillidsfuldt har stillet deres hjem og familier til rådighed.

Returbesøg i kalenderen
Det er planen, at Kirke Hyllinge skole skal på et retur besøg efteråret 2020. Turen vil være en del af lejrskolen for 8. Klasse. Da rejsen foregår udenfor Danmark, er budgettet større end et lejrskole budget. Forældregruppen på Kirke Hyllinge skole har i et år arbejdet hårdt på at indsamle et større beløb til at dække de ekstra udgifter. Engagementet og arbejdsindsatsen har været fantastisk og vi håber alle at 7. klassernes forældre vil kunne indsamle det manglende beløb i det kommende år.

Tip os


mcred@sn.dk

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk