25. september 2021
Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) lagde torsdag vejen forbi kommunens materialgård i Hvalsø for at prøvekøre de fem elbiler, der er i spil. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S) lagde torsdag vejen forbi kommunens materialgård i Hvalsø for at prøvekøre de fem elbiler, der er i spil. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra sort til grøn: Lejre Kommune tester elbiler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra sort til grøn: Lejre Kommune tester elbiler
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 14. september 2021 kl. 13:19
Af Holger Vincents

Lejre Kommune: For nylig gjorde Kommunalbestyrelsen forarbejdet ved at beslutte, at der skal opstilles 58 ladestandere. I sidste uge tog Lejre Kommune så det næste skridt, der skal få kommunens bilpark til at skifte farve fra sort til grøn.

Det skete ved en større test af fem bud på kommunens nye elbil med deltagelse af 20 medarbejdere.

- Det er herligt, at vi er på vej til at udskifte de kommunale biler med grønne alternativer og på den måde sikre en betydelig reduktion af kommunes udledning på transportområdet, siger Lejres borgmester Carsten Rasmussen (S), der selv satte sig bag rattet i flere af køretøjerne torsdag eftermiddag på kommunens materielgård i Hvalsø.

Sparer 250 tons co2
I alt står Lejre Kommune foran at skulle indkøbe 55 grønne personbiler, som skal fragte medarbejdere fra blandt andet hjemmeplejen og administrationen sikkert fra a til b. Derudover skal seks kassebiler og to ladbiler, der alle ligeledes kører på strøm, sikre, at blandt andet Vej & Park-afdelingen også kan løse sine opgaver mere klimavenligt.

Et sporskifte der samlet set, ifølge kommunens egne beregninger, vil nedbringe Lejres co2-udledning med 250 tons om året.

- På den måde bidrager vi til at nå det overordnede mål i Klimaplanen om at reducere den samlede udledning af co2 med 70 % i 2030, forklarer Carsten Rasmussen om gevinsten, som dog ikke tager højde for selve produktionen af elbilerne.

Ansattes mening vigtigst
I forbindelse med det igangværende udbud vægtes medarbejdernes vurdering af de fem elbiler 60 procent og prisen på de enkelte modeller de resterende 40 procent. På den baggrund træffer Kommunalbestyrelsen senere en beslutning om, hvilke elbiler kommunen skal indkøbe.

Ved redaktionens slutning stod det ikke klart, hvilken model de ansatte i Lejre Kommune foretrækker.

Forventningen er, at de nye elbiler ruller ud på vejene i første kvartal af 2022.

Tip os


mcred@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk