18. oktober 2021
Vi smider alt for meget ud, som sagtens kan repareres. På den baggrund åbnede Repair Café i Hvalsø Aktivitetscenter torsdag den 16. september.
gallery icon

Se billedserie

Vi smider alt for meget ud, som sagtens kan repareres. På den baggrund åbnede Repair Café i Hvalsø Aktivitetscenter torsdag den 16. september.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra skrot til godt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra skrot til godt
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 22. september 2021 kl. 14:14
Af Tekst og foto: Tomas Skov

Hvalsø: Lejres borgere producerer til sammen 10.000 tons affald om året - blandt andet fordi vi har vænnet os til at smide de apparater ud, som ikke virker. Før i tiden reparerede vi de ting, der gik i stykker, og det skal vi tilbage til. På den baggrund er Repair Café Hvalsø nu en realitet, og den havde officiel åbning torsdag 16. september i Aktivitetscentret på Østergade 1 i Hvalsø.

Hjælp fra youtube
Rundt på bordene ligger elektriske apparater, vinkelslibere, en kantklipper, en printer og et motoriseret løbehjul. Alt sammen ting, der er gået i stykker, men som Jørgen Molin i bedste fald kan bringe tilbage til livet.

- Jeg har været kældermester på Sankt Gertruds Kloster, så jeg har arbejdet med vedligeholdelse. Men ellers er det bare ren interesse. Jeg går bare i gang, og ellers går jeg på youtube og ser nogle film, hvis jeg ikke kan finde ud af det, siger Jørgen Molin.

Udstyret i orden
Sammen med Arthur Sørensen og Hans Nyboe kommer han til at reparere det indkomne gods på førstesalen af Aktivitetscentret. Hele tre kommende værksteder står her til deres rådighed, og Lejre Kommune har allerede doneret et arsenal af specialværkstøj, så udstyret burde være i orden.

Inden længe håber Jørgen Molin også at en gruppe kvinder vil engagere sig i foretagendet for at kunne reparere tøj, der trænger til en lap eller en ny lynlås.

Gammelt og godt
- Der var engang, hvor nyt var godt og brugt var skidt. Dengang var det også kun de unge, man kunne bruge til noget i erhvervslivet. Sådan er det heldigvis ikke mere. Repair Cafeén tryller skrot til godt, så man igen kan få glæde af det, sagde borgmester Carsten Rasmussen, inden han klippede genbrugssnoren spændt ud mellem to stole.

Herefter var der bobler og andet godt til ganen for de omkring 30 tilstedeværende ved åbningen. Repair Café Hvalsø ligger i Østergade 1, og har åbent torsdage fra kl.10-12. Kontakt Jørgen Molin på mail: morfar.molin@pc.dk

Tip os


mcred@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk