6. marts 2021
Mere test end fest. Den kulørte belysning vidner om bussens fortid - men nu er et besøg i partybussen en lidt mere klinisk oplevelse. Privatfoto
Mere test end fest. Den kulørte belysning vidner om bussens fortid - men nu er et besøg i partybussen en lidt mere klinisk oplevelse. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra fest til test: Partybus bliver coronabus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra fest til test: Partybus bliver coronabus
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 18. februar 2021 kl. 06:05
Af Tomas Skov

Lejre: - Det har altid været en idé at bruge vores busser til andet end partybusser, så da Glostrup Kommune ringede og spurgte, var vi klar med det samme, fortæller indehaver af partybus.dk, Kim Lærkesen, der netop sidder ved rattet under opkaldet.

Hans 20 busser har stået helt stille på Ledreborg Allé 22 meget længe, for der har hverken været efterspørgsel på rullende fester eller persontransport i øvrigt. Men nu er han i gang i sin nye rolle som chauffør i den corona-testbus, der siden slutningen af januar har kørt rundt til de kommunale arbejdspladser i hele Glostrup Kommune for at teste personalet.

- Det her er en genial idé. Jeg kører efter en køreplan, og holder en halv til en hel time ved en institution, inden vi kører videre. Personalet går ind ad fordøren, og når de går ud ad bagdøren, er de testet. Det er hurtigt og smart, og de behøver ikke forlade deres arbejdsplads, fortæller Kim Lærkesen begejstret.

Næste stop: vacciner

Han har også forsøgt at afsætte konceptet til både Roskilde og Lejre Kommune, men de har endnu ikke omfavnet idéen, som Kim Lærkesen ellers ser store perspektiver i.

- Inden længe kan vi måske køre rundt og give vacciner. Man kommer ind og bliver stukket, og så sidder man til observation i 15 minutter - så det hele er klaret på 20 minutter uden ventetid. Det er hvad, jeg kalder velfærd, siger chaufføren.

Interesse for idéen har der til gengæld været fra udlandet, idet franske medier var på besøg i testbussen midt på ugen. Imens fortsætter Kim Lærkesen sine rundture i den forhenværende partybus, hvor hundredvis af pædagoger, skolelærere og andre kommunalt ansatte bliver testet dagligt.

- Det er ligesom bogbussen, der kommer rundt til borgerne. Vi har gjort det nemt, og folk tager virkelig godt imod det, siger han.

Tip os


mcred@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk