22. oktober 2021
Destillatør Henrik Hammer og medarbejderne på Vintre Møller Destilleri ved Kirke Sonnerup har netop sat 10.000 flasker håndsprit i produktion. Se flasken tæt på ved at klikke på 'Se Billedserie'. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Destillatør Henrik Hammer og medarbejderne på Vintre Møller Destilleri ved Kirke Sonnerup har netop sat 10.000 flasker håndsprit i produktion. Se flasken tæt på ved at klikke på 'Se Billedserie'. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra Geranium Gin til håndsprit: Verdenskendt destilleri går nye veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra Geranium Gin til håndsprit: Verdenskendt destilleri går nye veje
Opdateret 06. maj 2020 kl. 16:00
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 06. maj 2020 kl. 15:57
Af Holger Vincents

Vintre Møller: Henrik Hammer, manden bag Vintre Møller Destilleri ved Kirke Sonnerup, er verdensberømt for sin Geranium Gin. I den seneste tid har efterspørgslen på den lokalt producerede kvalitetsspiritus imidlertid været faldende, som en konsekvens af coronakrisen, og det har fået iværksætteren til at gå nye veje.

- Vi har omlagt produktionen, så vi i løbet af denne uge tapper 10.000 flasker håndsprit, fortæller Henrik Hammer om det nye produkt, som har fået navnet Geranium Hand Sanitizer.

-I stedet for at sende medarbejdere hjem, har vi forsøgt at omstille os og lave et unikt lokalt produkt, der er yderst relevant i øjeblikket, uddyber destillatøren, der utroligt nok har budt en ny ansat velkommen under coronakrisen, så staben på Vintre Møller Destilleri, inklusiv indehaveren, nu er oppe på seks.

Geranium og grapefrugtolie
Der er imidlertid ikke en helt almindelig håndsprit, som holdet i disse dage hælder på flaske i de naturskønne omgivelser. Kaster man et blink på listen over ingredienser fremgår det således, at der både indgår planteekstraktet geranium, grapefrugtolie og destilleriets eget mineralvand i det efterspurgte værnemiddel.

- Geranium virker antibakterielt, mens grapefrugtolien er rigtig god for huden og holder hænderne bløde, forklarer Henrik Hammer om produktet, der trods de eksotiske elementer til fulde opfylder myndighedernes krav til produktion af håndsprit.

- Vi overholder naturligvis alle retningslinjer fra Skat og Miljøministeriet, understreger indehaveren af Vintre Møller Destilleri.

Hjælp til trængte kunder
Ifølge Henrik Hammer er det nyeste skud på stammen i virksomhedens portefølje, der også tæller vodka og whisky, ikke blevet til virkelighed ud fra et ønske om at tjene en hurtig skilling på den verdensomspændende pandemi.

Det er derimod Vinter Møller Destilleris kunder og samarbejdspartnere, Henrik Hammer ønsker at støtte med Geranium Hand Sanitizer, som vil kunne erhverves hos vin- og spiritusbutikker inden for den nærmeste fremtid.

- Vores kunder, der er barer og specialforretninger, har det hårdt lige nu, og derfor håber vi, at produktet kan bidrage til, at de kan øge omsætningen en smule. Samtidig går et beløb svarende til en halv euro pr. solgt flaske til WSET, som er en internationalt anerkendt uddannelse indenfor vin og spiritus, afslører Henrik Hammer.

Tip os


mcred@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk