4. august 2021
Børn og forældre i Lejre by gjorde fælles front mod for høj fart ved Allerslev Skole, da de samledes langs skolevejen mandag eftermiddag. Foto: Holger Vincents.
gallery icon

Se billedserie

Børn og forældre i Lejre by gjorde fælles front mod for høj fart ved Allerslev Skole, da de samledes langs skolevejen mandag eftermiddag. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre og børn til trafik-happening: Brug for handling, før der sker ulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre og børn til trafik-happening: Brug for handling, før der sker ulykker
Opdateret 23. juni 2021 kl. 11:19
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 23. juni 2021 kl. 11:04
Af Holger Vincents

Lejre: De forsøgte sig med et opråb i nærværende lokalavis for få måneder siden, men lige lidt hjalp det.

Mandag eftermiddag gjorde bekymrede forældre og deres børn i Lejre by så et nyt forsøg på at få de lokale politikere til at skride ind overfor trafikken på Bispegårdsvej. En strækning der som bekendt både huser Allerslev Skole og Lejre Hallen.

- Der er ikke sket noget endnu, og det er nu, der skal handles, forklarer Mikkel Eeg, der bor på den trafikale hovedfærdselsåre, under mandagens happening, som han selv har taget initiativ til.

Sammen med de øvrige forældre og deres børn har familiefaderen sat en lang række hvide skilte op langs vejsiden for at minde bilisterne om de mange unge Lejre-borgere, der færdes i området på daglig basis.

Farten er for høj

Problemet er nemlig, at to tredjedele af bilisterne på Bispegårdsvej kører for stærkt, mens hver 10. overskrider hastighedsgrænsen på de 50 km/t i en sådan grad, at deres kørsel udløste klip. Det viser Lejre Kommunes seneste trafikmålinger.

Siden 2017 har strækningen desuden indtaget en ottendeplads på kommunens egen prioriteringsliste over trafiksikkerhedsprojekter, uden at der af den grund er blevet gjort noget ved problemet.

- Det vi først og fremmest frygter er, at et barn kommer ud for en ulykke, fordi en bilist er uopmærksom eller kører for stærkt. Men det er også den stigende trængsel vi oplever, særligt om morgenen, der et problem, uddyber Mikkel Eeg, der langt fra er den eneste, der har valgt at slå et smut forbi Lejre Hallens parkeringsplads efter arbejde mandag eftermiddag.

- Som en motorvej

En af de øvrige lokale, der er troppet op, er Patricia Mikkelsen. Hun er mor til tre og har boet på hjørnet af Bispegårdsvej og Lejrevej siden 2014. Som årene er gået, er trafikgenerne kun blevet værre, fortæller hun.

- Vi befinder os i en byzone på en vej, hvor børn går i skole og til fritidsaktiviteter. Og folk kører ind imellem, som om det er en motorvej.

En anden er Søren Nielsen, der har været nabo til Bispegårdsvej i 40 år.

- Trafikken har ikke været et problem tidligere, men det har ændret sig de senere år. For mit eget vedkommende er det mest støj, der generer, men jeg kan ofte stå langs vejen og iagttage farlige situationer, fortæller han.

Politikere mødt frem

Med til dagens demonstration er ligeledes flere politikere fra Udvalget for Teknik og Miljø. Heriblandt udvalgsformand Ivan Mott (EL), der tilbage i marts måned overfor Mediecentret lovede, at han ville tage sagen op på det førstkommende udvalgsmøde.

- Men der var ikke et ønske i udvalget om at gøre noget ved situationen, lyder forklaringen på at der siden dengang ikke er sket fremskridt.

Ivan Mott siger samtidig, at han agter at tage trafiksituationen på Bispegårdsvej op på ny.

- Når strækningen optræder på en ottendeplads på kommunens liste, så er der behov for at få gjort noget, og min vurdering er, at vi kan sikre forbedringer for relativt få midler. I størrelsesordenen 50.000-70.000 kroner, vurderer Ivan Mott. Han peger på chikaner, som en konkret løsning på de mange fartsyndere. Eksempelvis i form af såkaldte blomsterkummer - et redskab, der skal stå sin prøve på Hovedgaden i Hvalsø senere på året.

K: Lavere hastighed en mulighed

De Konservatives Bjørn Lykke Sørensen har også lagt vejen forbi for at tale med de utrygge borgere. Direkte adspurgt lyder det fra kommunalbestyrelsesmedlemmet, at han på stående fod ikke kan erindre, at sagen har været drøftet i udvalget, hvor han selv har sæde. Han er til gengæld ikke afvisende overfor at diskutere Bispegårdvejs fremtid med sine politiske kolleger.

- Der er mange steder i kommunen, hvor de står med tilsvarende trafiksikkerhedsmæssige problemer. Det der er særligt ved den her strækning er, at det er en skolevej, og der kunne et forslag lyde, at vi starter med at sænke hastigheden til 40 km/t, som det er tilfældet på andre skoleveje, siger medlemmet af Udvalget for Teknik & Miljø.

Mikkel Eeg er positiv over for de politiske udmeldinger, han hører mandag eftermiddag. Men indtil konkrete forbedringer er en realitet på Bispegårdsvej, opfordrer han de lokale til at tage sagen i egen hånd.

- Hvis man som bilist oplever, at andre kører for stærkt - så sænk farten og gør dig selv til et vejbump, lyder opfordringen.

Tip os


mcred@sn.dk

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk