21. oktober 2019
Bedre nomeringer i Lejres dagtilbud skal diskuteres på tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde.
Bedre nomeringer i Lejres dagtilbud skal diskuteres på tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første borgerforslag: Flere voksne i Lejres dagtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første borgerforslag: Flere voksne i Lejres dagtilbud
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 25. juni 2019 kl. 10:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre Kommune: Når Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune holder møde tirsdag den 25. juni, er der for første gang et borgerforslag på dagsordenen. Muligheden for at stille forslag blev indført i november 2018, og det har mange benyttet sig af: I alt er der stillet over 100 forslag, og flere af dem har fået stor opbakning. For at blive behandlet på et møde i kommunalbestyrelsen skal et forslag opnå mindst 650 stemmer fra borgere i kommunen inden for seks måneder, og det er altså sket nu.

"Jeg er glad for, at vi har så engagerede borgere i Lejre Kommune. Da vi i Kommunalbestyrelsen besluttede at give borgerne mulighed for at stille forslag, var vi spændte på, om der overhovedet var nogen, som ville benytte sig af det. Så den massive interesse er ret overvældende. Det viser jo, at borgerne har et stort ønske om at tage et medansvar for udviklingen, og det er helt i tråd med visionen for Lejre Kommune, Vores Sted", siger borgmester Carsten Rasmussen (S).

For få voksne
Det aktuelle forslag om øgede normeringer i daginstitutionerne er stillet af Sara Wondie og lyder: Giv vores børn flere voksne i dagtilbuddene. Forslaget ledsages af denne begrundelse: "Jeg oplever, at de voksne i vores vuggestue og børnehave gør et kæmpe stykke arbejde, men der er simpelthen for mange børn til for få voksne! Det er synd for vores børn (og for pædagogerne!) Passer det ikke bedre til Lejre kommunes (bæredygtige) profil, at vi passer godt på de mindste borgere?"

Carsten Rasmussen ser frem til at diskutere forslaget.

"Det er jo et aktuelt og vigtigt emne, som Kommunalbestyrelsen også er optaget af. Vi ønsker jo alle, at der skal være så gode rammer om børnene som overhovedet muligt. Samtidig er det jo også et spørgsmål om økonomi. Lige nu er vi ret spændte på, om regeringsforhandlingerne vil føre til konkrete beslutninger om f.eks. normeringer i institutionerne. Og vi er ikke mindst spændte på, om der i givet fald så også vil følge penge med. Under alle omstændigheder er jeg glad for, at vi får denne lejlighed til igen at vende emnet i kommunalbestyrelsen. Det bliver næppe sidste gang".

Flere af borgernes forslag har fået tæt på de krævede 650 stemmer. Ønsket om en svømmehal i Hvalsø har fået 619 stemmer, og Begrænsning af lastvognstrafik på Hornsherredvej er der 627, der har stemt på.

Ved hvert møde i kommunalbestyrelsen vil politikerne fremover få en oversigt over aktuelle forslag og deres stemmetal og "udløbsdato", da et forslag som nævnt skal samle de nødvendige stemmer senest seks måneder efter, at det er stillet.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk