26. maj 2020
En mandlig bilist flygtede fra OK-tanken på Kvarmløsevej efter at have påkørt en 11-årig dreng. Foto: Holger Vincents.
En mandlig bilist flygtede fra OK-tanken på Kvarmløsevej efter at have påkørt en 11-årig dreng. Foto: Holger Vincents.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flugtbilist efterlyses: Påkørte 11-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flugtbilist efterlyses: Påkørte 11-årig
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. september 2019 kl. 16:03
Af Holger Vincents
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tølløse: Torsdag kunne det være gået helt galt ud for OK-tanken på Kvarmløsevej i Tølløse.

En ganske almindelig cykeltur til skole udviklede sig til en chokerende oplevelse for 11-årige Anton Ploug Andersen, der først blev påkørt og dernæst blot kunne se til, mens den mandlige bilist flygtede fra stedet.

Ulykken skete torsdag morgen omkring klokken 8, hvor den unge skoleelev kom cyklende ad Kvarmløsevej med retning mod Tølløse. På grund af den tætte morgentrafik valgte Anton at trække over i den venstre og dermed forkerte side af vejen. Det viste sig at være en dårlig beslutning, for ud for OK-tanken blev han påkørt af en mandlig bilist, der ikke overholdt sin ubetingede vigepligt, da han skulle forlade tankstationen med retning ud af byen.

Anton blev ramt på benet, men havde held til at holde sig oprejst, hvorefter den chokerede dreng trak ind på fortovet. Bilisten valgte med det samme at flygte fra stedet.

"Det er hensynsløst, at han bare kører sin vej. Vi må kunne stole på, at voksne passer på vores børn i trafikken. Selvfølgelig kan der ske ulykker, men det mindste man kan gøre er at stige ud og give sig til kende", siger Anette Sigrid Kærbo, der er mor til Anton Ploug Andersen, som til trods for den voldsomme oplevelse formåede at trække sin cykel til skole.

"Han ringede rundt til mig, sin far og sin stedfar og var helt fortumlet. Da han nåede op til skolen, klagede han til sin lære over foden, så han blev sendt ned til sundhedsplejersken, der bekræftede, at han var ret chokeret over det, der var sket", fortæller Anette Sigrid Kærbo.

Hun anerkender, at sønnen, ligesom flugtbilisten, ikke overholdt færdselsreglerne.

"Anton er helt klar over, at han kørte i den forkerte side af vejen. Men gjorde han dog kun, fordi han vurderede, at trafikken var heftig. Mange kører som sindssyge på strækningen", siger hun.

Sagen er nu meldt til Midt- og Vestsjællands Politi, der gerne ser vidner til påkørslen henvende sig.

Den mandlige flugtbilist beskrives som i alderen 50-60'erne. Han havde desuden skæg og bar briller. Manden var kørende i en ældre sølvgrå bil, muligvis en Mercedes Benz.

Tip os


mcred@sn.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk