22. oktober 2020
Flere ældre er de seneste dage kommet i kløerne på falske bankfolk.
Flere ældre er de seneste dage kommet i kløerne på falske bankfolk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere ældre snydt af falske bankfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere ældre snydt af falske bankfolk
Opdateret 13. oktober 2020 kl. 14:50
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 13. oktober 2020 kl. 11:35

Kirke Såby: Efter en ældre kvinde i Kirke Hyllinge i fredags tilsyneladende blev snydt af en falsk 'bankmand', melder Midt- og Vestsjællands Politi nu om flere lignende bedragerier.

Mandag aften omkring klokken 17.30 tikkede en anmeldelse således ind fra et ældre ægtepar på henholdsvis 87 og 94 år fra Kirke Såby, som kunne fortælle, at de på et tidspunkt mellem kl. 10.00-11.00 samme dag var blevet ringet op af en fremmed mand, der udgav sig for at være en medarbejder fra deres pengeinstitut.

'Medarbejderen' havde oplyst parret om, at der måske var sket noget mistænkeligt på deres bankkonti, og banken ville derfor sende en tekniker, som skulle have udleveret parrets dankort, så bankkontoen kunne undersøges.

Kort efter dukkede en fremmed mand op på det ældre pars adresse, hvor han fik udleveret et dankort med tilhørende kode.

'Bankmanden' lovede parret, at dankortet ville blive leveret retur senest kl. ca. 16.00 samme dag, når der var blevet isat en chip i dankortet. Tilbageleveringen skete imidlertid ikke, og parret kontaktede derfor deres pengeinstitut, som kunne oplyse, at der i alt var foretaget uberettigede hævninger på 34.000 kroner fra parrets konti.

Den falske tekniker fra banken beskrives som dansk af udseende og dansktalende, 25-30 år, 175-185 cm høj, spinkel af bygning, brunligt hår, iført mundbind, sort skjorte og mørke cowboybukser.

Nærmest samtidig med anmeldelsen fra det ældre par i Kirke Såby mandag aften, modtog Midt- og Vestsjællands Politi en lignende anmeldelse fra de pårørende til en 87-årig kvinde fra Høng syd for Kalundborg.

Den ældre kvindes familie kunne fortælle ordensmagten, at hun via samme fremgangsmåde som parret fra Kirke Såby var blevet franarret 15.000 kroner.

Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker nu begge bedragerier og opfordrer samtidig alle borgere at forholde sig særdeles skeptisk ved lignende telefonopkald og især, hvis telefonopkaldene sker uden forudgående aftale eller konkret anledning.

Politiet understreger, at det ikke er normalt, at bankpersonale afhenter et dankort ved problemer på en bankkonto, idet kortindehaveren altid vil skulle aflevere sit dankort eller andre betalingskort direkte til kortudstederen og ikke til tilfældige personer, der udgiver sig for at repræsentere kortudstederen.

Pårørende opfordres ligeledes til at tale med deres ældre familiemedlemmer om denne form for bedrageri, herunder at kortnumre, koder til dankort og NemID ikke bør udleveres til tilfældige personer.

Tip os


mcred@sn.dk

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk