16. september 2019
The Roly Polies fra Lejre løb med sejren en den regionale musikkonkurrence SkruOP.
The Roly Polies fra Lejre løb med sejren en den regionale musikkonkurrence SkruOP.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fjerde gang på fem år: Lejre vinder igen storstilet musikkonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fjerde gang på fem år: Lejre vinder igen storstilet musikkonkurrence
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 23. april 2019 kl. 13:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lejre: "...Der sker bare et eller andet når Lejre Musikskole sender bands afsted. De leverer musikere og materiale på et helt andet niveau end andre musikskoler. De er ikke rigtigt til at komme udenom".

Sådan udtalte en af dommerne efter en af SkruOP-koncerterne i et fyldt Slagelse Musikhus onsdag den 10 april.

Dommerne var ikke i tvivl om, at The Roly Polies fra Lejre skulle have vinderprisen.

Med sejren er det fjerde gang på fem år, at et band fra Lejre vinder konkurrencen. Det skete således også i 2017 2016 og 2015, hvor henholdsvis Gaslight, Fluidum og AnimalFarm gik hele vejen. I år var det først og fremmest The Roly Polies sangskrivning og nyskabende tilgang, der gjorde udslaget.

"Et band der skriver meget magtfulde sange og har et stærkt originalt udtryk. Vi er meget spændte på, hvor det her kan ende" siger dommer Jakob Eilsø om bandet, inden han overrakte vinderprisen til det lokale band.

Lejre havde tre bands med til den årlige musikkonkurrence SkruOP, hvor musikskolebands i Region Sjælland mødes over to koncertdage og præsenterer deres egne komponerede sange.

The Roly Polies tog publikum og dommere med storm da de gik på scenen og spillede deres numre. Bandet har spillet sammen i to år, bor i Vester Såby og Ejby og øver til dagligt i Hvalsø. Bandet består af søskendeparret Cecilie Orsholt (vokal/ guitar/ keyboard) og Sebastian Orsholt (vokal / guitar) og deres ven Nikolaj Norup (trommer).

"Vi var alle tre ret nervøse inden koncerten, og jeg tror allesammen vi havde en fornemmelse af at det ville gå helt galt. Da vi kom på scenen klikkede det hele bare og vi spillede en af de bedste koncerter vi nogensinde har spillet. Efter koncerten var vi alle tre helt høje på hvor fedt vi havde spillet og hvor godt det var gået", fortæller Sebastian Orsholt, der sammen med sin søster står bag bandets sange.

"Jeg har mest fokus på det musikalske, og hun har mest fokus på melodi og lyrik, omend vi begge to byder ind på begge dele. Derefter tager vi dem med til en øver og får sat dem sammen som band. Vores lyst til at skrive eget musik er kommet ret naturligt til os, vi har i bandet stort set aldrig spillet covers, men er næsten gået direkte ind i at lave vores egne sange" fortæller Sebastian Orsholt.

Bandet skal nu, som en del af præmien, på en stor workshopdag med dommerne, en tur i studiet og sidst men ikke mindst spille koncert på SKVULP-festivalen i Holbæk. Trekløveret håber, at de inden da, kan finde en bassist til bandet, da de længe har ledt efter en.

To andre bands fra Lejre deltog i SkruOP, The Rolling Scones og Sweates. Begge bands var de absolut yngste deltagende i konkurrencen, med en gennemsnitsalder på 12 år. Det hindrede dem dog ikke fra at eje scenen og i fulde drag nyde at stå på en rigtig stor scene på et regionalt spillested for første gang. The Rolling Scones vandt Spireprisen og Sweates steg, i bedste "vi-gør-tingene-lidt-anderledes-i-Lejre" stil, på scenen med den hidtil mest avantgarde opstilling nemlig saxofon, synthesizer og to trommesæt.

Like os på facebook

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk