23. januar 2020
Lene Bang Jensen fra About now
Lene Bang Jensen fra About now
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få løst op for det indre!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få løst op for det indre!
Lejre Lokalavis & Midtsjællands Folkeblad - 20. februar 2019 kl. 14:48
Af Tekst og foto: Susanne Helmo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Allerslev: Her i den lille enklave i Allerslev, bor Lene Bang Jensen sammen med sin mand og herfra går hendes verden, men den stopper ikke der. Hun er nysgerrig på livet og har oplevet så store omvæltninger i sit liv efter at have lært mindfulness at kende, at hun blot ønsker, at det skal komme rigtig mange andre mennesker til gode.

Og i takt med at hun selv har fået det bedre, er også ønsket om at lære flere ting, at kunne kombinere undervisning i både yoga og mindfullness og at få andre til at få det bedre.

- Vores verden er så kompleks i dag, så hvis man vil lære hjernen at fokusere, lære kroppen at slappe af og bare opleve, hvor stor en forskel det gør, så er der håb forude.

- Hjernens neuroplasticitet er ikke statisk - man kan bevidst gøre noget ved den.

Et stort spring
- Vi behøver ikke at tage os af alle vore tanker, siger Lene Bang Jensen, der er uddannet lektor og cand.pæd i billedkunst. Et job, hun var glad for, men efter et biluheld med efterfølgende piskesmæld til følge, gik hun til læge i over et år og da det skete igen, måtte hun finde en vej ud ad smertehelvedet, finde en vej at kunne bevæge sig ad.

- Min krop blev syg af stress, fortæller hun og jeg måtte sygemelde mig og der kom jeg til erkendelsen af, at jeg måtte gøre noget selv: det er DIG, der bestemmer, hvad der skal være fokus på, sagde jeg til mig selv.

- Men det skulle være videnskabeligt bevist, at det havde virkning - det jeg skulle finde på.

Derefter gik Lene Bang Jensen i gang med at undersøge mulighederne og fandt frem til og deltog i MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction), et forskningsbaseret og videnskabeligt anerkendt kursus, der er kendt for sine gode resultater i forhold til bl.a. håndtering af stress, smerter, sygdom og andre udfordringer. og 1. august 2015 sagde hun sit job op.

- Nu skulle jeg gå ind for det her på fuld tid, smiler hun og man er ikke i tvivl om, at hun er et meget dedikeret menneske - at hun virkelig har fundet den rette hylde.

Kurser på Bali
Lene Bang Jensen har fundet en by Ubut på Bali, hvor hun sammen med omkring seks kursister tager afsted en gang om året.

- Det er en kunst- og yogaby i bjergene, fortæller hun. Her får man massage, god mad, der er et spåcenter og så sørger hun selv for, at kursisterne får og lærer krop og sjæl at slappe af - at komme helt ned i gear, som hun siger.

Island
Island er også et sted, der facinerer Lene Bang Jensen, men hun er også facineret af heste og det varme geotermiske vand, der er på Island. Der tager hun også kursister med.

Yogamind
YogaMind kombinerer det bedste fra mindfulness og yin yoga. Mindfulness er styrketræning for hjernen. Yin yoga fokuserer på kroppens bindevæv og led. Til dem, der ønsker mere smidighed i kroppen samt øget fokus, ro og velvære.

Men man kan også ringe til Lene Bang Jensen, hvis man vil forhøre sig om, hvorvidt et kursus hos hende, er noget for en.

- Jeg elsker det, jeg laver, smiler hun - det giver så meget mening at gøre en forskel!

Tip os


mcred@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk